|

Google canlı yayına geçiyor: Youtube Connect

Google, sonunda uzun zamandan beri kendisinden beklenen adımı attı!

Yeni Şafak ve
12:14 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:14 - 24/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Meerkst ile başlayan Periscope ile popülerleşen ve Facebook Live ile de ana akıma evrilen canlı yayın uygulamaları hiç kuşkusuz geçtiğimiz yılın sosyal ağ dünyasına damgasını vuran en önemli gelişmelerden biri, hatta belki de ilki idi. Özellikle dünya çapında büyük bir şöhrete sahip olan ünlülerin de bu akıma kapılmasıyla birlikte kısa süre içerisinde ilgi de çığ gibi büyüdü. Özellikle Twitter çatısı altında hizmet veren Periscope'un Twitter üzerinden sahip olduğu devasa veritabanı avantajını, tekrar izleme, özel yayın vb. gibi yeniliklerle oldukça isabetli bir şekilde kullanarak etkinliği ve etkileşimi arttırmaya yönelik girişimlerini de atlamamamız gerek.





İşte her zaman olduğu gibi yenilikleri önce bir süre süzen ve gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirmesinin ertesinde atacağı taşın vuracağı kuşa değeceğine kanaat getirmesi halinde daha fazla vakit geçirmeden eyleme girişen Google da Youtube Connect ismi altında karşımıza çıkacak kendi canlı yayın servisi üzerinde

. Google veya Youtube hesabımız üzerinden bağlanıp canlı yayına geçebileceğimiz uygulama yine Periscope'tanınkinin benzeri biçimde arkadaşlarımızın veya takip ettiklerimizin de son etkinliklerini, canlı yayın sunumlarını vs. bize gösterecek. Keza dilersek Youtube Connect yahut da doğrudan Youtube üzerinden izleyebileceğiz.



Servisin 18/20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Google Geliştiriciler Konferansı ile birlikte resmiyete kavuşması bekleniyor.



#google
#youtube
#Youtube Connect
#periscope
#facebook live
8 yıl önce