|

Google Dökümanlar kullanıcılarına siber saldırı

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Google’ın Dökümanlar uygulaması bir siber saldırıyla karşı karşıya kaldı. Olta adı verilen ”phishing” mailiyle saldırganlar, kullanıcıların adres ve kullanıcı bilgilerine ulaşabiliyor.

Yeni Şafak ve
14:24 - 4/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:23 - 4/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Google Dökümanlar, G-mail hesabıyla dosya paylaşmak için kullanılıyor.
Google Dökümanlar, G-mail hesabıyla dosya paylaşmak için kullanılıyor.

Google’ın Dökümanlar uygulaması anlaşılması zor bir kimlik avı e-mailiyle karşı karşıya kaldı. Gelen bağlantıya tıklayan kullanıcılar, çok gerçekçi bir Google giriş ekranıyla karşı karşıya kalıyor. “Dökümanlara devam et” şeklinde çıkan linke tıklandığında ise üçüncü parti web uygulamasına izin veren kullanıcılar, e-postayı gönderen kişiler tarafından bilgilerine ulaşılmasına kendi elleriyle izin veriyor.

Slashgear’ın haberine göre, saldırı sırasında Google sayfasına yönlendirilen kullanıcılar, Google’ın resmi sayfasına yönlendirildiği için durumun farkına varamıyor.

Bağlantıya tıklandığı gibi adres defterinde yer alan diğer kullanıcılara spam mail gönderme durumuyla karşı karşıya kalınabilirken Google, saldırının genellikle kişilerin tanımadığı kişiler tarafından yapıldığı ve bu mail saldırısını gerçekleştirenlerin hesaplarının silindiğini belirtti.

Ayrıca Google, sahte hesapları kaldırdığını, güncellemelerini yaptığını ve böyle bir şey başlarına gelen kullanıcıların anında kendilerine bildirmeleri gerektiğini belirtti.



#Google
#Dökümanlar
7 yıl önce