|

Google Earth ile zamanda yolculuk

Google Earth tarafından duyurulan Timelapse (zaman aşımı) güncellemesi ile birlikte, 1984 yılından bu yana dünya üzerinde yaşanan değişim uydu görüntüleriyle çok net bir şekilde görülebiliyor.

Yeni Şafak
17:03 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:06 - 30/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Google

tarafından uydu görüntüleriyle hazırlanan Earth uygulamasına gelen yenilikle, kullanıcılar harita üzerinde zaman yolculuğuna çıkma imkânı elde ediyor.

TimeLapse

(Zaman aşımı) özelliği ile 1984 yılından günümüze değişiklikler gözler önüne seriliyor.



Google Earth

ekibinin zaman aşımı yeniliği ile kullanıcılar istediği bölgenin son 32 yıllık uydu görüntülerini inceleyebiliyor. Google Earth, 1984 yılından günümüze kadar ana kara üzerinde yapılan değişimlerle birlikte iklim değişikliğinin sonuçlarını bizlere daha net gösteriyor. Uydu vasıtasıyla çekilmiş 5 milyonun üzerindeki yüksek çözünürlüklü fotoğrafların, geçmişten günümüze kullanılan toplamda 5 farklı uydudan elde edildiği belirtiliyor.



Yeni güncelleme ile özellikle buzul kayıplarının ne denli büyük olduğu daha net bir şekilde görülürken, insan nüfusunun artmasıyla şehirleşme oranının arttığı da görüntülenebiliyor. Google Earth'ün bu yeni özelliğini

deneyimleyebilirsiniz. Açılan sayfada arama kısmına görüntülemek istediğiniz yerin adını yazıp, enter tuşuna bastığınızda otomatik olarak aradığınız bölge açılır. Play tuşuna basarak son 32 yıllık değişimi takip edebilirsiniz. Fast/Medium/Slow seçenekleri ile bu değişimi yavaş veya hızlı seçenekleriyle görüntüleyebilirsiniz.



İstanbul'da yaşanan değişimi ise aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.



Google, zor kapatılan reklamlara sahip mobil sayfaları düşürecek VLC 360 derece video desteği vermeye başladı İnternetteki varlığınızı kolayca silebilirsiniz






#Google Earth
#TimeLapse
#Time Lapse
#Google Time Lapse
#Google Zaman Aşımı
7 yıl önce