|

Google korsan linklerle başa çıkamıyor

İnternet devi Google, korsan içeriğe sahip URL linkleri ile başa çıkamıyor. Sadece 2016 yılında 900 milyon URL'yi arama sonuçlarından çıkartan Google, yerine daha fazlası açıldığını belirtti.

Yeni Şafak
15:33 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:36 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Google'ın arama sonuç listesinde korsan içerikli siteleri göstermesi kıyameti kopardı. Google'ın kendisi korsan içerik yayınlamıyor. Lakin arama sonucu kullanıcıya sunduğu listede, milyonlarca korsan içeriğe sahip URL yer alıyor.



Hal böyle olunca telif hakkı sahipleri, korsanlar tarafından yayınlanan içeriklerin arama sonuçlarında yer almamasını istiyor. Söz konusu durumu Google'ın uygulaması demek ayrı bir külfet ve iş gücü anlamına geliyor.



Google'ın aslında bu duruma savaş açtığını biliyoruz. Zira 2016 yılında 900 milyon korsan içerik yayınlayan URL'yi zaten arama sonuçlarından çıkardı. Fakat bu rakam 2015 yılında arama sonuçlarında çıkan URL sayısından daha fazla.



Kısacası Google'ın yaptığı mücadeleye rağmen günümüzde yapılan arama sonuçlarında da görüldüğü üzere, kapatılan URL'lerin yerine daha fazlası açılıyor. Bu durum her geçen gün çığ gibi büyümeye devam ediyor.



Google'ın şeffaflık raporuna göreyse, şirkete gelen taleplerin %89,8'i karşılanmış bulunuyor. Bu da tam olarak 914 milyon adet URL anlamına geliyor. 914 milyon URL ise toplamda 315 bin web sitesine ait görünüyor.
















#Google
#Korsan içerik
#URL
#Telif hakkı
7 yıl önce