|

Google’dan macOS’a rakip işletim sistemi üzerinde çalışıyor

Google'ın Apple’ın macOS işletim sistemine rakip Andromeda adı verilen bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Yeni Şafak
13:08 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 13:32 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak
Google, Pixel model laptoplarında Andromedia işletim sistemini test ettiği iddia edildi.
Google, Pixel model laptoplarında Andromedia işletim sistemini test ettiği iddia edildi.

Bağımsız kaynaklar tarafından bazı haberlere göre teknoloji devi Google, Apple'ın macOS işletim sistemine karşı atağa geçmiş durumda.

Google, Pixel model akıllı telefonlarını duyurmaya hazırlanırken ortaya çıkan yeni bilgiler teknoloji devinin kendi işletim sistemi üzerinde çalıştığını gösteriyor.


Apple'ın macOS işletim sistemi ile yakaladığı başarı, iPhone, iPad ve MacBook gibi cihazlarıyla uyumlu olarak çalıştırabilmesi karşısında Google Android işletim sistemini akıllı telefonlar dışında kararlı bir şekilde kullanamıyor. Bu yüzden daha önce tablet ve laptoplar için Chrome OS üzerinde çalışmaya başlayan Google'in şimdide bu sorununu çözmek için Andromeda adı verilen bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı

Buna benzer iddialar arasında 9to5Google sitesi ise Huawei'nin yeni işletim sistemiyle çalışacak yeni bir Nexus tableti üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Yaptığı sızıntılar ile gündem olan Evan Blass, bu ayın başlarında paylaştığı bir tweette yeni tabletin yıl sonuna yetişeceğini kaydetmişti.




Google'ın HTC fabrikalarında üretimi yapılan tablet modeli Nexus'ta Andromeda hibrit işletim sistemini test ettiği ileri sürüldü.

Saf android ara yüzüne sahip olan tablet olma avantajını elinde bulunduran tablet üzerinde test edilen yeni işletim sistemi hakkında farklı iki iddia dikkati çekiyor: ilk iddia işletim sisteminin Chrome OS ve Android işletim sistemi karışımı olacağı yönünde. Fakat Android forumlarında sıkça dile getirilen diğer iddiaya göre Andromeda'nın tam tersi olacağı yönünde. İlk olarak tabletlere özgü çıkarılması beklenen yeni işletim sisteminin Pixel bilgisayarlarda da kullanılması bekleniyor.


  • Pixel bilgisayarın sızan bazı bilgileri de şu şekilde:
  • Bison kod adıyla üretilecek
  • Lenovo anakart
  • 12,3 inç ekrana sahip olacak
  • İncecik bir gövde (Ultra ince)
  • İntel M3 veya Core i5 işlemci
  • Tablet modu özelliği
  • 8 GB RAM
  • 128 GB Depolama alanı

2017'nin 3. Çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen Pixel bilgisayarlarda Andromeda işletim sisteminin olma olasılığı da bu haber sonrası yüksek gözüküyor. 4 Ekim'de yapılacak Google Pixel tanıtım etkinliğinde bu konuda daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.







#google
#google pixel
#google işletim sistemi
#andromedia
8 yıl önce