|

Havada bateri çalmak artık mümkün

Boşlukta yapacağımız el hareketlerinin ses çıkarması nasıl bir duygu olurdu? Freedrum adı verilen aksesuar, havada bateri çalmayı gerçeğe dönüştürerek bateri keyfini her yerde yaşamayı mümkün hale getiriyor.

Yeni Şafak
10:36 - 15/11/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 07:39 - 15/11/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Dolaşırken, yürürken, metrobüs beklerken veya herhangi bir yerde aniden şarkı söylemeye başlamak, elimizle havada bateri çalıyor gibi yapmak insani hareketlerden. Peki, bu hareketler sırasında ses çıkmasını ister miydiniz?



Bagetlere takılan sensörler aracılığıyla çalışan Feedrum, vuruşun yapıldığı yönü algılayarak mobil cihazınızdaki uygulama yardımıyla sese dönüşüyor. Ayrıca ayağa takılan bir diğer sensör ile bas vuruşlarını gerçekleştirmek ve hi-hat kontrolü yapmak da mümkün oluyor. Şimdilik iPhone ve iPad'da bulunan uygulamanın Windows ve macOs bilgisayarlarda da çalışabildiği belirtiliyor. Cihazın ilerleyen zamanlarda geliştirilerek Garageband desteğine de kavuşacağı ifade ediliyor.



Freedrum şimdilik geliştirme aşamasında ve destek bekliyor. Kickstarter'da en az 89 dolar destek verildiği takdirde proje başarıyla tamamlanacak ve yeni ürün en erken 2017 Ağustos ayında kullanıcılarla buluşacak. Aşağıda videosunu izleyebilirsiniz:




#Feedrum
#Bateri Çalmak
#Davul Çalmak
٪d سنوات قبل