|

Honda hidrojenle çalışan aracını satışa sundu

Yenilenebilir enerji ile çalışan otomobiller arasına bir yenisini de Honda ekledi. Hiçbir kar amacı gütmeden çok uygun fiyat etiketi ile aracı piyasaya süren Honda, bu araca göre gelecekteki modellerini güncellemeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
11:46 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 11:48 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yenilenebilir enerji ile çalışan otomobillere Honda, bir yenisini daha ekledi. Hidrojen enerjisi ile çalışan otomobilleri, elektrik enerjisi ile çalışan otomobillerle rekabet edecek kadar kullanıcılarına tasarruf imkanı sunuyor.



Honda ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ki satıcılara bu aracı ulaştırmış durumda. Teslaya rakip olan Honda Clarity yaklaşık olarak 10 dakikada yakıtı tamamen doldurabiliyor ve bununla 590 kilometre yol alabiliyor. Bildiğiniz üzere Tesla'nın Model S P100D aracı en iyi senaryoda yüzde 80 şarj ulaşması için 40 dakika zamana ihtiyaç duyuyor. Ayrıca bu şarj ile 500 km ye kadar mesafe kat edebiliyor. Honda'nın bu aracı 174 beygir gücü motoru da normal FCV'lerin performansına sahipken emisyonunu içermiyor.





Bu arada aracın toplamda 16.152 dolar civarı etiket fiyatı ile satışa sunuluyor. Honda bu aracı ile kar amacı gütmüyor. Bu sistemin ne kadar işe yarayacağını görmek istiyor. Honda bu planı ile gelecek dönemdeki motor seçeneklerini güncellemeyi hedefliyor.






#Honda
#Yenilenebilir enerji
#Clarity
#Hidrojen enerjisi
7 yıl önce