|

HTC One A9: Şahtı şahbaz oldu!

HTC'nin iPhone'a benzerliği ile dikkat çeken yeni akıllısı One A9 daha çıkmadan zamlandı!

Yeni Şafak ve
09:39 - 27/10/2015 Salı
Yeni Şafak

HTC, geçtiğimiz günlerde resmi lansmanını düzenlediği yeni akıllısı One A9'a yönelik iki önemli bilgilendirmede bulundu.



Resmi kanaldan geldiği için 'kesin bilgi' kapsamında değerlendirmemiz gereken

her ikisi de modelin fiyatlandırmasına yönelik.



1)

Halihazırda 400 dolar üzerinden önsiparişleri alınan modelin fiyatı satışa çıkacağı 7 Kasım itibarı ile 500 dolara yükselecek imiş.



2)

Modelin Avrupa, Asya vb. gibi diğer pazarlardaki fiyat (ve eğer varsa promosyon vs.) politikasına bölgesel yetkililer tarafından karar veriliyor imiş. Yani diğer bir deyişle genel merkez fiyatlandırmaya müdahil olmuyor ve insiyatifi satıldığı ülkenin yetkilinine bırakıyor.






1. maddeye yönelik diyeceğimiz bir şey yok. Bu zaten 'promosyon fiyatı' vs. demişler ki kendi tercihleri. Gerçi 400 dolardan sadece kendi mağazaları üzerinden sattıklarını da atlamamak gerek. Satışa çıkınca işin içine operatörler, zincir mağazalar da girecek ki giderler artacak. Kaldı ki 400 dolar gerçekten çok iyi bir fiyattı.



2. madde ise sadece Avrupa'nın değil Türkiye'de dahil olmak üzere tüm diğer pazarlardaki HTC severlerin ortak sorunu. Forumlara vs. baktığımızda herkesin istisnasız şikayetçi olduklarını görüyoruz ki sonuna kadar da haklılar. Düşünün ki ABD'de 400 dolara satılan bir model, Avrupa'da eriştiğinde 725 dolara fırlıyor! Dahası ülkemizde 2,400 TL'den çıkacağı söylendi ki bu 825 dolar demek! Ama neticede (almamaktan başka) yapacak bir şey yok. Gördüğümüz gibi HTC prensip gereği müdahale etmiyor imiş.



#htc
#htc one a9
#akıllı telefon
#android
#android 6
#google
9 yıl önce