|

iPhone 6 Plus uykuda patladı

ABD'de bir kadının sahip olduğu iPhone 6 Plus uykudayken alev aldı. Durumu erken fark eden kadın, telefonu söndürerek olası bir facianın önüne geçti. Apple telefonun yenisini vermeyi teklif ederken, olayın inceleneceğini açıkladı.

Yeni Şafak
16:53 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Lityum-iyon bataryaların güç sağladığı akıllı telefonlar, değişen şart ve koşullarda patlayıp alev alabiliyor.
Lityum-iyon bataryaların güç sağladığı akıllı telefonlar, değişen şart ve koşullarda patlayıp alev alabiliyor.

Geride bıraktığımız yılda akıllı telefonların patlama ihtimali bir hayli konuşuldu. Zira Samsung Galaxy Note 7 ve bazı iPhone modellerinin patlamaları, bu konuda insanların tedirgin olmasına neden oldu.



Bildiğimiz üzere akıllı telefonlarda lityum-iyon bataryalar kullanılıyor. Bu bataryalar, darbeye ve çeşitli nedenlere bağlı olarak patlayabiliyor. İşte bu nedenle akıllı telefonların aslında çok da güvenli olmadığı ifade ediliyor.



ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan bir olay da bu sorunu destekler nitelikte… Amanda Bentz isimli bir kadın, geride bıraktığımız gece saat 3'te ilginç bir sese uyandı. Sesin telefondan geldiğini fark eden talihsiz kadın, sahip olduğu iPhone 6 Plus'ın alevler içinde olduğunu gördü. Bentz'in telefonun yandığını erken fark etmesi olası bir felaketin de önüne geçti. Zira telefonun perdenin yakınında olduğu ve çıkan alevlerin perdeye sıçrayıp yangının büyüyebileceği öğrenildi.





Olayın ardından Apple'a şikayette bulunan kadın, şirketin telefonun yenisini vermeyi teklif ettiğini ifade etti. iPhone 6 Plus'tan geriye ise erimiş cam ve plastik kalıntıları kaldı. Apple söz konusu olayın araştırıldığını ve yangının neden çıkmış olabileceğinin incelendiğini açıkladı.



#Apple
#iPhone
#Patlama
7 yıl önce