|

‘iPhone 8, Apple’ı trilyon dolarlık şirket yapacak’

Analistler, Apple'ın iPhone 8 ile piyasa değerinin trilyon doları geçeceğini öngörüyor. Halihazırda değeri 752 milyar dolar olan Apple, trilyon dolar barajını aşarsa dünya tarihinde bir ilki başarmış olacak.

Yeni Şafak
16:33 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
iPhone 8'de ekran/çerçeve oranının bir hayli yüksek olması bekleniyor.
iPhone 8'de ekran/çerçeve oranının bir hayli yüksek olması bekleniyor.

Günümüzde küresel çapta en değerli şirket konumunda Apple bulunuyor. Steve Jobs’un 2007 yılında iPhone’u tanıtmasıyla ve devam eden süreçte iPhone’un telefon anlayışını değiştirmesiyle Apple, her yıl market değerini artırarak en değerli şirket haline dönüştü. Apple, en yakın rakibine yaklaşık 200 milyar dolar fark atarak, 752 milyar dolar piyasa değeriyle bu alanda zirvede bulunuyor.

Analistlere göre bu değer çok daha artacak. Brian White, Apple’ın iPhone 8 ile birlikte pazar değerinin artacağını ve dünya tarihinde ilk kez bir şirketin trilyon dolar değerine ulaşacağını açıkladı.


Bildiğimiz üzere Apple, iPhone’un 10. yılına özel çok farklı ve ses getirecek bir iPhone üzerinde çalışıyor. Bu telefonun hem tasarımıyla hem de özellikleriyle birçok kişiyi kendine hayran bırakacağı ifade ediliyor.

White bu telefonun Apple için çok büyük bir adım olduğunu ve Apple’ın NASDAQ’da 144 dolar olan hisse değerini 200 dolar civarına çıkartacağını ifade ediyor. Apple’ın trilyon dolarlık bir şirket değerine ulaşması için ise hisse değerlerinin 185 dolara ulaşması yetiyor. Eğer Brian White’ın öngördüğü üzere şirketin hisse başı değeri 200 dolar dolaylarına çıkarsa, Apple’ın market değeri trilyon doların da üzerine çıkacak.

#Apple
#iPhone 8
7 yıl önce