|

iPhone'larda şarj hatası

Apple, geçen akşam yayınladığı iOS 9.2.1 güncellemesiyle iPhone'lardaki minör sorunları ortadan kaldırsa da batarya göstergesinde yaşanan güncelleme sıkıntısı halen sürüyor.

Yeni Şafak ve
23:05 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 00:03 - 23/01/2016 Cumartesi

Apple, geçen akşam yayınladığı iOS 9.2.1 güncellemesiyle iPhone'lardaki (ve ekosistemin diğer üyelerindeki) küçük çaplı hataların pek çoğunu sorunları giderse de batarya göstergesinde yaşanan güncelleme sıkıntısı halen sürüyor.



Sorun şu ki, yurtdışına çıkan iPhone kullanıcılarının vardıkları yerde saat dilimi oranın saatine uygun biçimde güncellendiği zaman telefonların şarj göstergelerinde donma meydana geliyor ve batarya göstergesi ya güncellenmiyor ya da olması gerekenden daha uzun aralıklarla güncelleniyor. Yani diğer bir deyişle örneğin %80'deyken 2 saat kullansak bile %75'e düşüyor ama aslında normalde %30'lara kadar eksilmiş durumda. Biz de doğal olarak durumu takip edemiyoruz.



Düzelmesi için yapmamız gereken şu:



Önce Ayarlar'a gidiyoruz:





Ardından Genel bölümüne giriyoruz...





Oradan da Tarih ve Saat'e tıklıyoruz:





Burada eğer 'Otomatik Ayarla' kapalı görünüyorsa aktif hale getirin. Eğer bu yöntem işe yaramazsa Apple'ın yayınlayacağı güncellemeyi beklemeniz gerekecek.



Geçici Çözüm:


Apple forumlarını dolaştığımızda soruna ilişkin bir de şu geçici çözümü bulduk:



Telefonu kapatın ve yeniden açın. (Yeniden başlatmayın, kapatıp açın) Bunun ertesinde batarya yüzdesi olması gerektiği gibi azalmaya başlayacak ama bu senaryoda da belirli bir süre sonra yine takılması muhtemel ki bunu fark ettiğinizde yine ayın işlemi tekrarlamanız gerekiyor.



Son olarak da sorunun özellikle iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'larda yaşandığını da hatırlatalım. Velhasıl bahsettiğimiz hata dolayısıyla şarjınız %100 dolu gösterildiğinde bile aslında bu rakam doğru olmayabilir; o nedenle telefonunuzu bir süre daha şarjda bırakmanızda fayda var.



#telefon
#batarya
#sorun
#iphone
#apple
#iphone 6s
8 yıl önce