|

İşte Facebook'un kamerası: 8K çekim, 360 derece kayıt!

UFO görünümlü Facebook Surround 360, hem 8K çözünürlükte hem de 360 derece kayıt yapabiliyor.

Yeni Şafak ve
14:56 - 13/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Facebook, artık gelenek haline gelen F8 konferansının 7'ncisini düzenledi. Konferansta Facebook'un yeni özellikleri, gelecekte izleyeceği yol haritası ve yeni ürün tanıtımları gerçekleştirildi.



Konferanstan anlaşıldığı kadarıyla Facebook Messenger gelişmeye devam ediyor. Görüntülü konuşma ve çoklu hesap gibi yeniliklerden sonra Messenger'a haber takibi ve hava durumunu öğrenme gibi özellikler gelecek.





Ürün tanıtımına gelince özellikle 2 tanesi dikkat çekiyor. Bunlardan bir tanesi sanal gerçeklik gözlüğü. Bildiğimiz üzere günümüzde kullanılan sanal gerçeklik gözlükleri, kafamızın büyük bölümünü kapladığı için insanları robotik görünüme sokuyor. Mark Zuckerberg'in konferanstaki açıklamalarına göre Facebook, sanal gerçekliği normal gözlük görünümünde sağlamayı planlıyor.



Evet, şimdi gelelim konferansta tanıtılan en bomba ürüne… İsmi

. Adından da anlaşılacağı üzere 360 derece video çekimi yapabilen bu aletin üzerinde tam 17 adet kamera bulunuyor. 4 megapiksel lenslere sahip bu kameralar, 8K çözünürlüğe kadar video kaydı yapabiliyor. Ayrıca cihazın alt ve üstünde de geniş açılı çekimler yapabilen balık gözü kameralar bulunuyor.





Hatırlayacağımız üzere geçtiğimiz haftalarda Google'ın veri merkezini 360 derece görüntü teknolojisiyle görüntülendiğinin

. İşte Facebook Surround 360 sayesinde artık bu çekimler çok daha kolay yapılabiliyor. Yani diğer bir deyişle prodüksiyon ekibine yapacak bir iş bırakmıyor ve çekim otomatik olarak 360 derece halinde sunuluyor.



Oldukça işlevsel gözüken Facebook Surround 360'ın fiyatı itibarıyla ana akıma hitap etmediğini belirtelim. Zira bu alet için 30,000 doları gözden çıkarıyorsanız, elbette siz de bir tanesine sahip olabilirsiniz. Fakat daha ziyade büyük ölçekli film prodüksiyon şirketlerine hitap ediyor gibi görünüyor.





#facebook
#mark zuckerberg
#surround 360
#sanal gerçeklik
#f8 konferansı
8 yıl önce