|

İşte HTC 10'un işkence testi

Ekranı ve kasası çizildi, çakmakla yakıldı...

Yeni Şafak ve
18:22 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:22 - 12/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yeni çıkan akıllı telefonların (özellikle amiral gemileri) bazı işkence testlerine tabi tutulduklarını biliyoruz. Bu testler genellikle ekran çizme, suya atma, ateşle yakma ve bükmeye çalışma oluyor. Geçtiğimiz haftalarda iPhone'un son gözdesi SE'nin işkence testlerini incelemiştik. Şimdiki konuğumuz ise piyasa çıkmak için gün sayan yeni tepe seviye telefon HTC 10...



Öncelikle işkence testinin videosunu izleyelim, ardından sonuçlara göre değerlendirme yapalım:




HTC 10 da tıpkı iPhone SE gibi 6. seviyede çizilmeye başlıyor ve 7. seviyede artık belirgin bir şekilde çizik görünüyor. Lakin selfie ve arka kamera çizilmeye karşı oldukça başarılı bir performans sergiliyor.



Telefonun arka kısmı ise en çok hayal kırıklığı oluşturan nokta. Zira alüminyum olduğundan dolayı bırakın maket bıçağını, anahtarla bile çizilmeye müsait. Gerçi bir süre elle ovaladıktan sonra izler kaybolmaya yüz tutuyor ancak uzun vadede çizikler kalıcı olacaktır. Ses açma kapama düğmelerine baktığımızda da malesef yine aynı sonuçla karşılaşıyoruz. Yani HTC 10 alma gibi bir düşünceniz var ise, siz siz olun telefon ile bozuk para, anahtar vs. aynı cebe koymayın.





Çakmakla yakma testine baktığımızda, HTC 10'un bu testten başarıyla ayrıldığını söyleyebiliriz. Yaklaşık 7 saniye sonra ekranda bir kararma oluyor ancak bir süre bekledikten sonra iz kendi kendine yok oluyor.



Son olarak bükme testine bakalım. En kısa tabirle anlatmak gerekirse HTC bükülmüyor. Hatta videoyu çeken kişinin yaklaşık 1 dakika boyunca uğraşmasına rağmen en ufak bir bükülme eğilimi dahi göstermiyor.





#htc
#htc 10
#işkence testi
#iphone se
8 yıl önce