|

İşte sürücüsüz Tesla'nın kaza anı

Tesla Motors'un geliştirdiği otomatik pilot özelliği yine trafik kazası yaptı. Çin'de yaşanan trafik kazasında sadece maddi hasar meydana geldi. Kaza anı araç kamerası tarafından kaydedildi.

Yeni Şafak
16:53 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 13:53 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak
Tesla Motors'un otomatik pilot özellikli bir aracı yine trafik kazası yaptı.
Tesla Motors'un otomatik pilot özellikli bir aracı yine trafik kazası yaptı.

Elektrikli araç üretimi konusunda başarısını kanıtlanmış Tesla'nın, otomatik pilot teknolojisinde de iddialı olduğu biliniyor. Fakat Tesla'nın bu teknolojiye sahip araçlarının sürekli kazaya karışması, hem otomatik pilota hem de markaya olan güveni sarsıyor.



Henüz geçtiğimiz gün bir kişinin

açıklanan otomatik pilotlu bir Tesla'nın yine bir trafik kazasına karıştığı öğrenildi. Çin'de yaşanan olayda aracın şoförü, kaza esnasında araç otomatik pilotta olduğu için yola bakmadığını açıkladı. Böylece kazanın neden meydana geldiği de anlaşılmış oldu. Zira Tesla Motors, otomatik pilot özelliğinin henüz beta sürümünde olduğunu açıkladı ve sürücülerden dikkatli olmalarını istedi. Yani araç otomatik pilotta dahi olsa elleri direksiyondan ayırmamak gerekiyor.



Söz konusu kaza bu şekilde gerçekleşti:




Bildiğiniz gibi daha öncesinde de otomatik pilot özelliğini kullanarak seyir eden bir kişi kaza yapmıştı ve ne yazık ki ölümle sonuçlanmıştı. Tesla Motors'un otomatik pilot özelliği, daha birçok sürücünün başına iş açacak gibi görünüyor. Bu nedenle otomatik pilot özelliğini kullananların, beta sürümler tamamlanmadan tedbiri elden bırakmaması gerekiyor.a





#Tesla Motors
#Model S
#Otomatik Pilot
8 yıl önce