|

İzinsiz drone uçuran yandı!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hazırladığı yeni taslağa göre, mevcut ceza yönetmeliğinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Buna göre izinsiz drone uçuranlara 6 bin liraya kadar ceza gelecek.

Yeni Şafak
10:58 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 07:58 - 31/05/2016 Salı
Diğer

Uçuşa yasak bölgelerde ve izinsiz bir şekilde drone uçurmanın ne denli tehlikeli olduğunu önceki haberlerimizde belirttik. Topluluk üzerinde (konser, spor müsabakası, miting vs.) veya havalimanı yakınlarında insansız hava aracı uçurmanın yasak olduğu çoğu kişi tarafından biliniyor. Zira bu hava araçlarının uçaklara temas etmesi çok büyük felaketlere yol açabilir. Aynı şekilde topluluk üzerindeyken arızalanıp yere düşmesi de insanlar için oldukça tehlike arz ediyor.





Öte yandan yasaklar ve caydırıcı cezalar olmasına karşın, bu uyarılara uymayan hala çok sayıda insan var. İşte bu nedenden ötürü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü mevcut ceza yönetmeliğinde değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.



İşte o cezalardan bazıları:



  • - İnsansız hava araçlarının izinsiz, kayıtsız, uçuşa yasak bölgelerde uçurulması:
    6 bin TL
  • - İnsansız hava araçları ile özel hayatın gizliliğini ihlal etmek:
    1,500 TL

Öte yandan SHGM'nin karar kıldığı ek cezalar sadece drone'ları içermiyor. Uçuş emniyetini riske edecek şekilde hava araçlarına lazer tutulması, uçak haberleşmesine müdahale edilmesinin cezası ise

12 bin TL

olarak belirlendi. Uçan balonlara mevcut kapasiteden fazla yolcu almanın cezası da yine 12 bin TL .





#Drone
#İnsansız Hava Aracı
#SHGM
8 yıl önce