|

Jaguar'dan elektrikli SUV bombası

İngiliz otomotiv devlerinden Jaguar, yeni elektrikli SUV aracı I-Pace'i gün yüzüne çıkardı. Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Jaguar I-Pace, tam dolu şarj ile 350 km menzil performans sunan elektrikli motora sahip. İşte Jaguar'ın ilk elektrikli konsepti I-Pace...

Yeni Şafak
15:05 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:05 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak
Jaguar I-Pace, 400-beygir ve 700 nm tork değerlerinde güç üreten 90 kWh elektrikli motora sahip.
Jaguar I-Pace, 400-beygir ve 700 nm tork değerlerinde güç üreten 90 kWh elektrikli motora sahip.

Nisan ayında tanıttığı F-Pace ile SUV dünyasına resmen giriş yapan İngiliz lüks otomobil üreticisi Jaguar, ikinci SUV aracını da gün yüzüne çıkardı. I-Pace ismi verilen kompakt SUV'nin öne çıkan en büyük özelliği ise elektrikli motora sahip olması.



Dünya üzerindeki petrol rezervlerinin yaklaşık 50 yıl sonra tükeneceği ifade ediliyor. Hatta mevcut tüketimin hızının artarak devam ettiğini düşürsek, daha erken zamanda bile tükenebilir. Hem rezervlerin tükenecek olması, hem de AB'nin emisyon kurallarında katı bir tutum izlemesi, üretici şirketleri haliyle daha çevreci ve ekonomik enerji kaynaklarına yöneltti. Elektrikli otomobil fikri bunun başında geliyor.





Hali hazırda birçok marka elektrikli otomobil kervanına katılıyor. İşte o markalardan bir tanesi da Jaguar… İngiliz otomobil üreticisi, 18 Kasım'da kapılarını açmaya hazırlanan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda, elektrikli I-Pace'in lansmanını yaptı.





Aracın ön tasarımına baktığımızda, bildiğimiz Jaguar çizgilerini görüyoruz. Özellikle far tasarımı ve panjur tasarımı, Jaguar'ın son yıllarda benimsediği tasarım anlayışını yansıtmayı başarıyor.



I-Pace'in arka tasarımı ise Jaguar XE ile benzerlik gösteriyor. Daha doğrusu XE'nin versiyonu diyebiliriz. Tabii ki araç henüz konsept olduğu için oldukça sıra dışı görünüyor. Fakat seri üretime geçileceği zaman, daha sıradan ve alıştığımız tasarıma dönüşecektir. Jaguar I-Pace'in iç tasarımına baktığımız zaman da aynı şekilde konsept olmasından ötürü bir aşırılık göze çarpıyor.







Jaguar I-Pace'in teknik özelliklerine baktığımız zaman, elektrikli motorun 400-beygir güç ve 700 nm torka sahip olduğunu görüyoruz. 90 kWh lityum-iyon bataryaya sahip olan I-Pace, tam dolu batarya ile 350 km menzil vaat ediyor ki bu performans ile Tesla Model 3 ve Chevrolet Bolt ile benzerlik gösteriyor.







#Jaguar
#I-Pace
#i-pace
#SUV
#Elektrikli Otomobil
7 yıl önce