|

Kusursuz 'selfie' kamerası satışta!

Siz sadece fotoğrafı çekin kafi. O sizi güzelleştiriyor!

Yeni Şafak ve
16:36 - 18/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi çağımızın son hastalıklarından biri de 'selfie' yani özçekim. Özellikle genç kızlar, her gittikleri ortamda özçekim yaparak, bu fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşmaktan büyük haz duyuyor (tabii kusursuz çıktıkları takdirde). Fotoğrafların istedikleri gibi çıkması ise bazı durumlarda dakikalar sürebiliyor.



Tabii ki bu durum ülkemize özel değil. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Çin'de de bu akımın çok popüler olduğunu söyleyebiliriz. Hatta Çinliler o kadar ileri gitmiş ki, daha iyi özçekim elde etmek için 1000 dolar (2,860 TL)


Cihazın ismi Casio Exilim EX-TR70, ancak Çinliler ona Zipai Shenqi diyor. Kusursuz selfie için mucizevi cihaz olarak adlandırılan Shenqi, kullanıcılarına otomatik düzeltme seçeneği sunuyor. Yani fotoğrafı çektikten sonra düzeltmekle uğraşmıyorsunuz. Özçekim yapıyorsunuz ve otomatik olarak, yüzünüz daha zayıf, gözleriniz daha parlak ve cildiniz de kusursuz görünüyor.






Hali hazırda bu işlevi gören programlar var ancak, hiç bu işlerle hiç uğraşmak istemeyen Çinliler, doğrudan bu ürünü almayı tercih ediyor. Büyük çoğunluğu, bu cihazı almayı tercih ediyor desek daha doğru zira Zipai Shenqi, Çin'deki teknoloji marketlerinin en çok satanlar listesinde hep üst sıralarda yer alıyor.



Ürünü çok sayıda kullanıcı beğenirken, bazıları da olumsuz yaklaşıyor. Olumsuz yorumlardan birisi şu şekilde; “Eğer güzellik dereceniz 10 üzerinden 7 ise, sizi sadece 8 yapabiliyor. 9 ve 10 gibi bir sonuç beklemeyin." Bu durum bazı kullanıcılar tarafından olumsuz değerlendirilirken, bazıları için ise 'abartısız doğal güzellik kattığı' için olumlu tepki almış.



Eğer sizin için de özçekim bir vazgeçilmezse ve 'kusursuz bir özçekim için her bedeli öderim' diyorsanız,

3.000 TL karşılığında sipariş verebilirsiniz.





#casio exilim tr70
#selfie
#özçekim
#selfie kamerası
8 yıl önce