|

Mars'ın eli kulağında!

SpaceX'in Mars keşif aracında geri sayım başladı.

Yeni Şafak ve
09:00 - 29/04/2016 Friday
Yeni Şafak

Ünlü girişimci Elon Musk'ın sürekli yeni icatlar peşinde olduğunu biliyoruz.

ile elektrikli otomobiller üreten ve bu alanda bir piyasa oluşturmayı hedefleyen Musk, bir yandan Panasonic ile işbirliği yaparak

(batarya fabrikası) yeni nesil bataryalar üretmeyi hedefliyor. Yine Elon Musk önderliğinde kurulan uzay taşımacılığı firması SpaceX'i de unutmamak gerek tabii ki. Uzay taşımacılığına yeni bir soluk getiren SpaceX, yeniden kullanılabilir roketler üreterek yine bir ilke imza atmıştı.





SpaceX, artık uzay taşımacılığının da ötesine geçerek yeni bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor. Kaliforniya merkezli şirket, Twitter üzerinden 2018 yılı içinde

uzay aracını

.








Projeyi Elon Musk da Twitter hesabı üzerinden doğruladı. Lakin yukarıdaki tweette de gördüğümüz üzere SpaceX, projeye ilişkin detayları henüz açıklamadı. Şimdilik sadece Mars görevinin insansız olacağı ve Dragon uzay aracının Kızıl Gezegen'de araştırmalar yapacağı biliyor. İnsanlı Mars görevlerinin çalışmaları da yapılıyor fakat daha onun için daha kat edilmesi gereken çok yol var.








Evet, yukarıdaki tweette gördüğümüz üzere Mars'ın yüzeyine inmesi planlanan Dragon 2'nin, SuperDraco iniş takımlarının testleri devam ediyor.



Bu proje SpaceX için kuşkusuz hayati önem taşıyor. Zira bir anlamda Elon Musk'ın uzay girişimi sınıf atlamış olacak. Şimdilik sadece uzay taşımacılığı yapan SpaceX, ilk defa Mars gibi bir gezegene uzay aracı göndererek araştırma yapacak.




#elon musk
#spacex
#tesla motors
#gigafactory
#dragon 2
8 years ago