|

Mercedes'ten 36 milyarlık yatırım

Dünya devi otomotiv üreticisi Mercedes (Daimler AG), elektrikli otomobil için 10 milyar euroluk (yaklaşık 36 milyar TL) bütçe ayırdığını duyurdu. Özellikle batarya teknolojisine ağırlık verecek olan şirket, 2025'e kadar 10 adet elektrikli otomobil modeli üretmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
09:17 - 28/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:18 - 28/11/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Almanya'da 2030 yılı itibarıyla petrol ile çalışan araçların yasaklanacak olması, otomotiv üreticilerini harekete geçirdi.
Almanya'da 2030 yılı itibarıyla petrol ile çalışan araçların yasaklanacak olması, otomotiv üreticilerini harekete geçirdi.

Mercedes-Benz'in de bünyesinde bulunduğu lüks araç üreticisi Daimler'in 10 milyar euro (36 milyar TL) yatırım yaptığı ortaya çıktı. Hali hazırda dünyanın en kaliteli otomobil üreticileri arasında bulunan Mercedes'in neden böyle bir hamle yaptığı merak konusu oldu. Çok geçmeden şirketten açıklama geldi ve yatırımın elektrikli otomobil için yapıldığı belirtildi.



Reuters'ın haberine göre; dünya otomotiv devinin bu yatırımının arkasında batarya teknoloji yer alıyor. Bildiğimiz üzere günümüzdeki elektrikli otomobillerin en büyük sorunu menzil ve şirketler, tam dolu batarya ile kat edilebilen yol mesafesini uzatmaya çalışıyor.



Daimler AG yönetim kurulu üyesi Thomas Weber yaptığı açıklamada şirketin hedeflerinden bahsetti:



  • “2025 itibarıyla aynı mimariye dayalı 10 adet elektrikli otomobil modeli üretmeyi hedefliyoruz. Bunun için 10 milyar euro yatırım yapmak istiyoruz. Bu araçlardan 3'ü Smart markası altında üretilecek ve büyük bataryaları sayesinde 700 kilometre menzil hedefliyoruz”

Diğer taraftan şirket yetkilileri ABD için dizel motorlu araç üretip satmaya devam edeceklerini açıkladı ve şuanda ABD'de Mercedes hakkında açılan hiçbir soruşturma olmadığı belirtildi. Alman yetkililer burada açıkça Volkswagen Grubu'nu hedef aldı. Zira bildiğimiz üzere VW Grubu son 1 yılı aşkın süredir dünya çapında emisyon skandalıyla gündemden düşmüyor.



Diğer taraftan bildiğimiz üzere Almanya'da 2030 itibarıyla petrol ile çalışan otomobillerin yasaklanacağı açıklanmıştı. Almanya Federal Konseyi'nden ekim ayında geçen karar doğrultusunda, Almanya'da 2030 yılında sıfır emisyon değerine sahip otomobiller kullanılacağı duyurulmuştu. Bu nedenden ötürü özellikle Alman üreticiler, kendi ülkelerindeki pazarda geriye düşmemek için, elektrikli otomobil çalışmalarını hızlandırdı.







#Mercedes
#Daimler
#Elektrikli Otomobil
7 yıl önce