|

Meta'dan flaş Türkiye kararı: Threads uygulaması kapatılıyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında Türkiye'de sosyal medya platformu Threads uygulamasını geçici olarak kapatacağını açıkladı.

15:12 - 15/04/2024 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 15/04/2024 Pazartesi
Diğer
Threads
Threads

Meta, Rekabet Kurulu kararına atıfta bulunarak Threads uygulamasını 29 Nisan'dan itibaren geçici olarak kapatacağını duyurdu. Şirket, bu karar için temyize başvuracağını belirtti.


Açıklamada kararın Facebook, Instagram ve WhatsApp'ı etkilemeyeceği ifade edildi.

"Gerekli adımları atıyoruz"


Türkiye’de Threads’i kullanan kişiler için oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımların atıldığı belirtilerek
"Türk Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak durduracağız. Türkiye’de topluluklarıyla Threads’de etkileşim kuranlar için bu kararın son derece üzücü olacağının farkındayız. Oluşabilecek aksaklıkları en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz"
ifadesine yer verildi.

Ne olmuştu?


Rekabet Kurulu Threads kararının gerekçesini şöyle açıklamıştı:


Mevcut bulgular çerçevesinde; Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar verilmiştir.



#Threads
#Meta
#Rekabet Kurulu
14 gün önce