|

Obama Note 7 ile dalga geçti

ABD Başkanı Barack Obama, Miami'deki Dade Üniversitesi'de yaptığı konuşmada patlamalara konu olan Note 7 ile dalga geçti. Bu olayların unutulması için internetten videoları kaldırmaya çalışan Samsung'un, Obama'nın konuştuğu bu videoyu kaldırması biraz zor olacak gibi gözüküyor.

Yeni Şafak
14:30 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 14:36 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak
Patlayan Note 7 haberlerini unutturmaya çalışan Smsung, Obama'nın konuşmasının geçtiği videoyu kaldıramayabilir.
Patlayan Note 7 haberlerini unutturmaya çalışan Smsung, Obama'nın konuşmasının geçtiği videoyu kaldıramayabilir.

Samsung, Note 7 telefonu ile yaşadığı talihsiz patlama olaylarının ardından telefonu toplayıp yenisi ile değiştirdiyse de patlama sorununa çözüm getiremedi. Telefonların patlama nedenini bir türlü bulamayan Samsung, en sonunda telefonu durdurma kararı aldı. Note 7'nin patlama haberleri ile o kadar çok gündeme geldi ki komik videolara oyunlara konu oldu.



Lakin bunlar haricinde telefonu makaraya alanlar arasında ABD Başkanı Barack Obama'da bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Miami'deki Dade Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Obama, Kendi sağlık politikaları ile yeni akıllı telefonlar arasında benzerlik kurarak şunları ifade etti;



“Bu mobil telefon şirketleri bir piyasaya yeni cihaz çıkardıklarında ve telefonda bikaç tane bug olduğunda ne yapıyorlar? Düzeltiyorlar, versiyonu yükseltiyorlar. Tabii ki de alev aldığında cihazları pazardan çekiyorlar! Fakat eski telefonunuzu kullanmaya devam etmezsiniz değil mi, hani şu akıllı olmayanları. Bundan sonra piyasada akıllı telefon olmayacak demezsiniz"








İsim vermeden Note 7 ye işaret eden Obama konuşmasıyla salonu güldürdü. Note 7 ile ilgili akıllarda kalan kötü anıları silmeye çalışan Samsung, Note 7 videolarını kaldırmaya çalışıyor. Fakat ABD Başkanının bulunduğu bir videoyu izinsiz kaldıra bilmesi biraz zor görünüyor.



#ABD Başkanı
#Barack Obama
#Note 7
#Samsung
#Dade Üniversitesi
8 yıl önce