|

Parrot Sequoia: Çiftçi drone

Parrot'un yeni drone'u tarımla uğraşanların adeta eli ayağı olacak.

Yeni Şafak ve
20:15 - 10/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Günlük hayatta eğlence, video çekimi vs. amaçlarla kullanılan drone'lar artık sahibine tamamen faydalı bir iş için hizmet edebilecek. Tabii 4K kalitesinde video çekerek oldukça iyi iş çıkarıyorlar zaten ancak burada faydadan kastımız maddi anlamda.



Ünlü drone ve navigasyon üreticisi Parrot, Sequoia isimli çoklu kamera sensörüne sahip yeni drone'u ile artık çiftçilerin dostu

İki bileşenden oluşan drone'un alt kısmında 5 farklı kameradan oluşan multispektral sensörler var.



  • Multispektral görüntüleme sistemi ile resimlerin, ultraviyole, görünür bölge ve yakın kızılötesi spektral bölgelerde detaylı görüntülemesi yapılıyor. Ultraviyole bölgesinde kaydedilen görüntüler genellikle yüzey, kızılötesi bölgesinde alınan reflektogramlar ise, alt tabakalar hakkında bilgi veriyor.





İkinci bileşen ise 16-megapiksel daimi kameradan oluşuyor ki bu kamera renkleri, renk geçişlerini, kızılötesi dalga uzunluğunu, sağlıklı ve ölü bitkiyi ayırt edebiliyor. Ayrıca bu bileşende 64 GB dahili hafıza, Wi-Fİ ve hareket sensörleri bulunuyor.



Gelelim çalışma mantığına… Drone ekilmiş tarla arazisinin üzerinde belirli bir rotada gezdiriliyor. Sonrasında ise sensörleri sayesinde ekinler hakkında veriler depoluyor. Elde edilen veriler doğrultusunda çiftçiler, ekinlerin verimini, su ihtiyaçlarını veya yeni ekilecek yerleri gözlemleyebiliyor ki bu büyük tarlaya sahip çiftçiler için işlerini oldukça kolaylaştıracak bir gelişme.





Parrot Sequoia, çiftçilik yapan ilk drone değil. Geçtiğimiz Kasım ayında ünlü drone ürütücüsü DJI, buna benzer bir drone üretmişti. Lakin Parrot, rakiplerine göre daha avantajlı olduklarını söylüyor. Zira, Parrot'un çiftçi drone'u iki farklı modelden oluşuyor ki bu modellerin birisi çok pervaneli, diğeri ise iki kanatlı mini uçak görünümünde. Parrot, rakiplerinin neredeyse yarı fiyatına satış yapmasını da büyük bir avantaj olarak görüyor.



#drone
#parrot
#Sequoia
#dji
#Multispektral
8 yıl önce