|

Polis drone'lar geliyor!

Gökyüzünde işler kızışıyor! :)

Yeni Şafak ve
09:54 - 12/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:54 - 12/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Tesadüfe bakın ki bir drone haberiyle kapattığımız dünün ertesinde bugüne de bir başka drone ile giriş gerçekleştiriyoruz. Hem ne yalan söyleyelim bu defaki biraz daha ilgincimize gitti:





Malum işe robot kuşların uzmanlık alanları giderek genişliyor. Kargocusundan, ilaçlayıcısına, casusundan dünkü termal gözlüklüsüne kadar envai çeşit amaca yönelik drone geliştiriliyor. İşte şimdiki haberimize konu olan ise polis drone!



Japonya'da geliştirilen drone ile hedeflenen gökyüzününün asayişini sağlamak. Bu bağlamda da yasadışı sularda uçan drone'ları ağına katıp yere indirecek.



Bu arada 'ağına katacak' derken mecaz yapmıyoruz. Hakikaten aletin altında bir ağ mekanizması var ve drone'ları buraya atıyor. Tabii önce yerden yöneticisini uyarıp ardından uçuş sürdürülürse harekete geçeceğinin de notunu düşelim.



'un haberine göre bu ay içerisinde ilk polis drone test uçuşlarına başlayacak imiş. 2016 Şubat'ı itibarı ile ise Tokyo'nun tüm önemli binalarını koruyacak bir drone ekibinin hazır edilmesi hedefleniyor.






#drone
#polis
#polis drone
#japonya
8 yıl önce