|

Reklamsız internet: Adblock Browser

Şimdiye kadar masaüstü tarayıcılarımızda kullandığımız en popüler eklentilerden birisi olan Adblock Plus​, mobil platformda münferit bir tarayıcı olarak yayımlandı.

Yeni Şafak ve
10:37 - 9/09/2015 Wednesday
Güncelleme: 11:09 - 9/09/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Kuşkusuz pek çoğumuzun internette dolaşırken en büyük sıkıntısı reklamlar. Her ne kadar bazı siteler -örneğin bizimki :) - reklamları, gezintimize engel olmayacak şekilde verse de pek çoğu -özellikle de gelirlerinin aslan payını buradan edinen küçük çaplı siteler- öyle düzensiz bir reklam şablonuna sahipler ki, pop up şeklinde oradan buradan fırlayanları mı istersiniz, her yeni sayfa tıkında açılanları mı istersiniz ya da sayfayı neredeyse tamamen kaplayanları mı istersiniz tek kelimeyle işkence haline getiriyorlar gezintilerimizi.



İşte şimdiye kadar masaüstü tarayıcılarımızda kullandığımız ve 400 milyonu aşkın indirme sayısı ile en çok indirilen eklentilerden birisi olan reklam engelleyici Adblock Plus yazılımı artık mobil platformda (Android ve iOS) münferit bir tarayıcı olarak yayımlandı.



Adblock, takip edenlerin bileceği gibi ilk olarak 2013 yılında aynı masaüstünde olduğu gibi mobil platforma yönelik eklenti uygulamasını yayımlanmış olsa da Google uygulamayı yasaklamıştı. İşte aradan geçen bu süre ertesinde çalışmalarını tamamlayan Adblock da çözümü eklenti değil doğrudan tarayıcı olarak pazara girmekte buldu. Ki çok da iyi oldu.



Aynı masaüstünde olduğu gibi burada da istersek tüm reklamları yahut da -beyaz liste oluşturup- istediklerimizi tutup dilediğimizi engelleyebiliyoruz.







İndirmek isteyenleri aşağıda alalım:



>>

>>



#android
#ios
#iphone
#akıllı telefon
#google play
#adblock
#internet tarayıcısı
9 years ago