|

Rimac Concept One rekor kırdı

Dünyanın en hızlı elektrikli otomobili olarak tanıtılan Rimac Concept One ilk denemede hız rekorunu kırdı. Daha önce elektrikli otomobiller arasında en iyi 0-100 km/s performansı 2,8 saniye ile Tesla Model S'e aitti. Hırvat otomobil üreticisi Rimac'ın elektrikli süper otomobili Concept One, 0'dan 100 km/s hıza 2,6 saniyede ulaştı.

Yeni Şafak
11:41 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:43 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Rimac Concept One 0'dan 100 km/s hıza 2,6 saniyede ulaşarak rekor kırdı.
Rimac Concept One 0'dan 100 km/s hıza 2,6 saniyede ulaşarak rekor kırdı.

Son yıllarda otomotiv sektöründe elektrikli araç rüzgarı yaşanıyor. Hali hazırda elektrikli otomobil üreten firmaların sayısı henüz az olsa da, birçok firma bu alanda çalışmalarını hızlandırmış durumda. Örneğin Porsche'nin süper elektriklisi

2020 yılında yollarda olacak. Çinli teknoloji devi LeEco'nun finanse ettiği

'in de önümüzdeki yıllarda piyasaya çıkması bekleniyor. Ayrıca Aston Martin'in de

adında bir elektrikli otomobil girişiminin olduğunu öğrendik.



Tabii bunlar performans odaklı tasarlanmış modeller. Yani her biri adeta hız canavarı. Lakin hiç biri Rimac Concept One kadar hızlı değil… Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Concept One, bırakın elektrikli otomobilleri, dünyanın en hızlı otomobillerine kafa tutuyor. 0-100 km/s performansı tam 2.6 saniye.





Önceki haberimizde detaylı bir şekilde tanıttığımız Rimac Concept One'ın ilk videosu geldi. 0-100 km/s performans denemesinde otomobil mükemmel bir şekilde ivmeleniyor. İşte o video:





  • -1,088 beygir güç
  • -8,450 batarya ünitesi
  • -0-100 km/s performansı 2,6 saniye
  • -Maksimum hız 350 km/s

Yukarıdaki teknik özelliklere baktığımızda, aracın zaten tam bir performans canavarı olduğunu görüyoruz. Videoyu izlediğimizde ise bu durum resmen tescilleniyor.



Bu zamana kadar en hızlı elektrikli otomobil Tesla Model S olarak biliniyordu. Model S P90D, Ludicrous modu ile 100 kilometreye 2.8 saniyede ulaşmayı başarıyor. Concept One ise 0.2 saniye farkla bu alanda zirveye yerleşmeyi başarıyor.



Genele baktığımızda ise Rimac Concept One'ı 5. sırada görüyoruz:



  • - Porsche 918 Spyder
    2,2 saniye
  • - LaFerrari
    2,4 saniye
  • - Bugatti Veyron
    2,5 saniye
  • - Porsche 991 Turbo S
    2,5 saniye
  • - Rimac Concept One
    2,6 saniye

Öte yandan Rimac Concept One sadece hız üzerinde tasarlanmış bir otomobil değil. Aracın aynı zamanda konfor, yol tutuşu ve arazi gibi farklı sürüş modları da var. Lakin Hırvat otomobil üreticisi, bu araçtan ilk etapta sadece 8 adet üretmeyi planlıyor. Bu nedenle aracın meraklılarının satışa sunulduğunda acele etmesi gerekiyor.



#Rimac Concept One
#Elektrikli Otomobil
#Porsche Mission E
8 yıl önce