|

RT paylaşımlarına Facebook engeli

Rusya’nın İngilizce yayın yapan haber sitesi Russia Today, Facebook tarafından geçici olarak engellendi.

Yeni Şafak
10:49 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 10:50 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Rusia Today adıyla bilinen ve sosyal medyada RT kısaltması ile tanınan medya kuruluşu, Rus hükümetine yakınlığı ile biliniyor. Medya kuruluşu raporlarda Rusya'nın yanlı bilgilerini ABD kamuoyuna aktarmak için kullandığı bir araç olarak nitelendirildiği için böyle bir engellemenin getirilmesi gözleri Facebook'a çevirdi. Facebook tarafı söz konusu engellemenin kaldırıldığını ve tüm haklarının geri iade edildiğini söylese de RT, engellemenin Donald Trump hakkındaki gelişmeleri aktarmalarına izin verilmemesi için yapıldığını iddia ediyor.



RT'ye göre, Obama'nın son basın toplantısının canlı yayını sırasında Facebook yayını durduruldu. Ekranda canlı videonun Current Time TV adını taşıyan başka bir medya kuruluşuna ait olabileceğini belirten bir mesaj görüldü. RT ise yayını tamamen meşru biçimde abone olduğu Associated Press'ten aldığını savundu. Bu da akıllara Facebook'un telif haklarını inceleyip bulan robotların sayfanın paylaşımlarını engellediği yorumlarına neden oldu. Facebook'tan gelen ve RT'nin ekran görüntüsünü paylaştığı bir mesaj ise sosyal paylaşım sitesinin uyguladığı engellemenin delili olarak gösteriliyor. Bu mesaj da RT'nin fotoğraf, video ve içerik paylaşmasının geçici olarak engellendiği belirtilirken engelleme süresinin daha uzun olduğu fakat RT tarafından yapılan itirazlar, Facebook'a gelen tepkiler sonrası engelin kaldırıldığı görülüyor.



Facebook engellemenin neden gerçekleştirildiği konusunda araştırmaların devam edeceğini açıkladı. RT ise RTNews adlı 4 milyondan fazla kişinin takip ettiği resmi Facebook sayfasından yaptığı açıklama da okuyucularına destekleri için teşekkür eden bir video yayımladı.











#Facebook
#RT
7 yıl önce