|

S6 edge+ ve Note5 seleflerini üçe katladı!

Samsung'un yeni amiral gemilerinden ilk satış rakamları geldi. Tablo oldukça parlak.

Yeni Şafak ve
09:47 - 25/08/2015 Salı
Güncelleme: 06:47 - 25/08/2015 Salı
Yeni Şafak

Samsung'un çiçeği burnundaki yeni bayraktarları Note5 ve S6 edge+'e yönelik ilk satış rakamları açıklandı.



Her iki modeli birleştirdiğimizde, G.Kore'deki 3 günlük performanslarının 75,000 adeti geçtiğini

bu rakam çok büyük potansiyel vaat ediyor. Örneğin selef modeller olan Note 4 ile Note Edge çıkış gününde 10,000 barajına ancak erişebilmişlerdi.



Bu yılın ikinci çeyrek raporunu geçtiğimiz yılınki ile karşılaştırdığımız vakit Samsung'un akıllı telefon bölümündeki kar marjının sadece bir yıl içerisinde %37.5 gibi devasa bir oranda gerilediğini görüyoruz ki bunun sebebi de One Plus, Huawei, ZTE, Xiaomi ve Meizu gibi Çin menşeli rakiplerinin 'uygun fiyat-yüksek performans' odaklı çok sayıda modelle pazarı adeta istila etmesi.



------------


------------


İşte Samsung'un bu rakiplerle başa çıkabilmesinin ve karlılığını tekrardan eski seviyelere yükseltebilmesinin (ya da en azından düşüşü durdurabilmesinin) tek yolu Note 5 veya Edge+ gibi 'premium segmentte' konumlandıracağı, Çinli rakiplerinde olmayan malzeme kalitesine sahip modeller üretmekten geçiyor. Çünkü Samsung'un bu tür modellerden sağladığı birim başı kar standart modellerinde çok daha fazla. Örneğin (hafızamız bizi yanıltmıyorsa) Fixit'in geçtiğimiz yılki araştırmasına göre, S6 Edge'ten kalan tahmini birim karı, -diğer parametrelerin sabit tutulması kaydıyla- orta segmentteki 7-10 cihaza bedeldi. Tabii pazarlama, reklam, Ar-Ge vb. gibi diğer maliyet unsurlarını bilmediğimiz için bu tahmini bir rakam ama en azından fikir vermesi açısından önemli.







Velhasıl Samsung cephesinde işler iyi diyerek bağlayalım. Bu arada Çin, Japonya vb. gibi diğer majör pazarlarda 28 Ağustos itibarı ile satılmaya başlanacak model. ABD'de ise 2 gündür satışta ancak henüz rakamlar yayımlanmış değil.



#samsung
#akıllı telefon
#android
#galaxy note 5
#galaxy s6 edge+
9 yıl önce