|

Samsung'tan 'çift bükey' bomba: Galaxy S6 Plus

Uzun süreden beri Project Zero 2 kodlu bir proje üzerinde çalışmalar yürüttüğü bilinen Samsung, önümüzdeki haftalarda en son bombasını patlatabilir.

Yeni Şafak
17:30 - 2/06/2015 Salı
Diğer

Uzun süreden beri Project Zero 2 kodlu bir proje üzerinde çalışmalar yürüttüğü bilinen Samsung, önümüzdeki haftalarda en son bombasını patlatabilir.



Dünyanın bir numaralı cep telefonu üreticisi -ki aynı zamanda bir numaralı akıllı telefon üreticisi de kendileri- olan Samsung'un satışa sunmayı planladığı yeni modelinin mevcut tepe seviye akıllısı Galaxy S6 edge'in daha büyük ekranlı bir versiyonu olacağını belirten Sammobile sitesine göre modelin ismi ise Galaxy S6 Plus olacak. Gerçi Apple'ın da son iPhone serisinin büyük kardeşi olan modelde 'Plus' takısını kullandığını düşünürsek bize bu isimlendirme pek de mantıklı gelmedi ama neyse.



İsmini bir yana bırakıp da teknik özelliklerine gelecek olursak karşımıza üst seviye bir akıllı çıktığını görüyoruz. Şöyle ki; 5.4 veya 5.5-inç büyüklüğe ve 2K (2560x1440) çözünürlüğe sahip olacağı belirtilen Super AMOLED formunda bir ekran çıkıyor ki bu ekranın en önemli özelliği çift bükey olacak oluşu. Yani Galaxy S6 Edge'den farklı olarak bu sefer sadece sağ kısmı değil her iki tarafı da kavisli olarak tasarlanacak.



Bunun haricinde modelin Snapdragon 808 yongaseti, 3GB RAM ve 32GB dahili hafızaya sahip olacağı belirtiliyor. Bildiğimiz gibi LG G4'ü de güçlendiren 64-bit mimarili Snapdragon 808 yongaseti 4 adet Cortex A53 ve 2 adet de Cortex A57 tabanlı olmak üzere toplam 6 işlemci çekirdeğine ve Adreno 418 GPU'suna sahip. 2K için tatminkar bir performans sunan yongasetinin en büyük avantajı ise 20nm'lik üretim teknolojisi sebebiyle ağabeyi Snapdragon 810'a kıyasla daha düşük güç tüketimine sahip oluşu.



Bunun haricinde cihazın kamerası ise ön ve arka için 5MP ve 16MP çözünürlüğünde olacakmış. Bilgi yok ama muhtemelen 4K video çekim desteği de sunar. Note serisinde olan S-Pen desteğine bu modelde yer verilmeyeceği de belirtilenler arasında.



Velhasıl henüz Samsung'tan resmi bir açıklama gelmiş olmasa da en azından bu sızıntıları modelin teknik özellikleri açısından değerlendirirsek verilerin tutarlı olduğunu söyleyebiliriz. Bekleyip görelim bakalım...









#samsung
#akıllı telefon
#android
#galaxy s6
#galaxy s6 edge
9 yıl önce