|

Samsung'tan çift kameralı bomba!

HTC'ninki gibi bir ana kamera ve bir de bu kameraya ek asistan kameradan değil doğrudan iki tane ana kameradan bahsediyoruz...

Yeni Şafak ve
14:35 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:35 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere akıllı telefonlar artık iç bileşenlerine baktığımızda neredeyse birbirinini tıpatıp aynısı. Artık hangi segmentte konumlandırılmışlarsa o basamağa yönelik üretilen benzer yongasetleriyle, aynı RAM miktarlarıyla, bataryalarla, ekranlarla vs. geliyorlar. Haliyle fark yaratan asıl unsur da tasarımsal form yapıları ile sınırlı kalıyor.



Tabii ara ara da olsa bir üretici çıkıp daha önce denenmeyen bir yolu denemiyor değil. Bu yeniliğin tutması halinde hemen diğer üreticiler de imkanları dahilinde peşi sıra izlemeye başlıyorlar.








İşte Samsung'a yakın kaynaklardan gelen gelişmelere baktığımızda, dünyanın bir numarasının da benzer bir hazırlıkta olduğunu görüyoruz.

'ün aktardığı gelişmeye göre, G. Koreli dev çift arka kameralı bir akıllı telefon için düğmeye basmaya hazırlanıyor. Yalnız burada altını çizmemiz gereken nokta modelin iki tane ana arka kamera ile gelecek oluşu. Yani HTC'ninki gibi bir ana kamera ve bir de bu kameraya ek (derinlik algısı kazandıran) asistan kameradan değil doğrudan iki tane ana kameradan bahsediyoruz ki bildiğimiz kadarıyla henüz bunun örneği yok piyasada.







Tabii henüz bir şey söylemek için oldukça erken ama teorik düzlemde değerlendirirsek muhtemelen birbirleriyle eşlenik çalışacak olan bu iki sensörlü düzeneğin özel efektler uygulama, profesyonel odaklanma yahut daha yüksek çözünürlük çıktısı gibi alanlarda faydası dokunacağını döyleyebiliriz. Tabii burada asıl önemli olan yazılımsal ayakta yapılacak geliştirmeler ki bu bağlamda kamera yazılımının baştan ayağa yeniden geliştirilmesi gerekecek. Keza bu ek sensörün gerektireceği ekstra alanın tasarımda, kasa yapısında oluşturacağı muhtemel değişiklikleri de atlamayalım.



Velhasıl

, modül üzerindeki çalışmalarını sürdürmekte olan Samsung mühendislerinin öngörüsü bu yıl sonuna kadar müsbet bir netice alınacağını yönünde. Çift kameralı ilk akıllının ise Galaxy S7'nin ertesinde geleceği belirtiliyor ki bu da iyi ihtimalle önümüzde bir yıla yakın bir zaman olduğuna işaret ediyor.



#samsung
#akıllı telefon
#galaxy s7
#galaxy s6
#fotoğrafçılık
9 yıl önce