|

Samsung’un Harman’ı satın almasına engel

Samsung ses teknolojileri ve bağlı otomobil çözümleri konusunda ürünler piyasaya süren Harman adlı şirketi almak için 8 milyar dolara satın alma anlaşması yaptığını duyurmuştu. Fakat bazı Harman hissedarları bu anlaşma konusunda şirketin CEO’suna ve yönetim kurulu üyelerine dava açtı.

Yeni Şafak
11:46 - 16/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:48 - 16/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Samsung, ses teknolojileri üzerine ürünleri ile dikkat çeken Harman'ı 8 milyar dolara bünyesine katmak için gereken anlaşmayı yaptığını duyurmuştu. Fakat harman hissedarları buna engel olacak gibi gözüküyor. Çünkü bazı hissedarlar Harman'ın piyasa değerinin çok altında satıldığını iddia ediyor. Ayrıca satış için daha yüksek fiyattan “kapıyı açmayan” yönetim kurulunun suçlu olduğunu düşündüklerini dile getiriyor. Bu nedenle hissedarlar, CEO ve yönetim kurulunu şirketi zarara soktukları gerekçesiyle dava etti.





Harman'ın satışının gerçekleşmesi için hissedarlarının çoğunluğunun izin vermesi gerekiyor. Söz konusu davanın nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, şirketin satışıyla ilgili oylamanın yılın ilk çeyreğinde hissedarlarla beraber yapılacağını hatırlatalım. Bakalım bu oylamadan nasıl bir sonuç çıkacak.











#Samsung
#Harman
7 yıl önce