|

Samsung'un işlemci tasarımı çalıntı çıktı!

Samsung'un başı Apple'ın ertesinde şimdi de küresel pazarın en önemli yarı iletken üreticilerinden olan TSMC ile belaya girdi.

Yeni Şafak ve
09:32 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:33 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Patent ihlalleri, tasarım kopyalamaları vb. gibi sebeplerden ötürü uzun yıllardan beri Apple ile başı dertte olan ve ezeli rakibi karşısında defaatle çıktığı mahkemelerde milyar dolarları bulan seviyelerde tazminat ödemeye mahkum edilen Samsung'un başı şimdi de küresel pazarın en önemli yarı iletken üreticilerinden olan TSMC ile belaya girdi.



Tayvan'ın en üst mahkemesinin aldığı karara göre, Samsung dolaylı olarak TSMC'nin sırlarını çaldı. Şöyle ki, 2011 yılında TSMC'nin AR-Ge departmanında kıdemli direktör titri ile görev alan Liang Mong-song'u transfer eden Samsung, Liang üzerinden TSMC'nin ticari sırlarına vakıf oldu ve elindeki istihdam gücü ile maddi imkanları da kullanarak rakibini 14nm/16nm üretim sürecinde geride bırakmayı başardı.







Tayvan Temyiz Mahkemesi'nin varmış olduğu

, Samsung ile TSMC'nin mevcut 14nm/16nm FinFET teknolojisi ile üretilen yongasetleri birbiriyle yapısal anlamda aşırı derece benziyorlar ki, yapısal analiz yapılmadığı sürece ikisi arasındaki farkı anlamanın mümkünatı yok.



-----------


----------


Temyiz Mahkemesi konuya ilişkin kararında, bir düşük mahkemenin vermiş olduğu 'Liang'ın 31 Aralık 2015 tarihine kadar Samsung'ta çalışmaması' kararını onaylarken, TSMC'nin doğrudan Samsung'a açacağı yeni bir dava karşısında herhangi bir 'doğrudan müeyyide' çarpıtılıp çarpıtılmayacağı hakkında ise bir bilgi yok.

#apple
#samsung
#tsmc
#akıllı telefon
#iphone
#iphone 6s
9 yıl önce