|

Selfie için milyonluk heykeli kırdı

Japonya'da bir selfie meraklısı, değeri milyon doları bulan bal kabağı heykeli müzesinin kapatılmasına neden oldu. Selfie düşkünü genç, aynalar vasıtasıyla sonsuzluk ortamının oluşturulduğu müzede selfie çekmek isterken düştü ve heykeli kırdı.

Yeni Şafak
17:35 - 5/03/2017 dimanche
Güncelleme: 17:37 - 5/03/2017 dimanche
Yeni Şafak
İşte Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın yaptığı ve birçok kişinin dikkatini çeken o müze.
İşte Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın yaptığı ve birçok kişinin dikkatini çeken o müze.

Selife tutkunlarının bu zamana kadar pek çok olaya karıştığını biliyoruz. Elbette saf duygularla manzaraya karşı veya birlikte fotoğraf çekilmek istediği kişi veya nesneyle selfie çekenleri ayıralım. Fakat işi o kadar uç noktalara götürenler var ki artık pes dedirtiyor.



Örneğin geçtiğimiz sene Portekiz'de bir genç, tarihi bir heykelle selfie çekmek isterken 126 yıllık tarihi eseri paramparça etmişti. Uzmanların üzerinde araştırma yaptığı tehlikeli anlarda selfie çekenler de bu şekilde listelenmişti:






Benzer bir olay bu kez Japonya'da yaşandı. Tasarladığı 'Sonsuzluk Odası' ile ünlenen Japon sanatçı Yayoi Kusama'nın değeri milyon doları bulan sanat eseri selfie uğruna zarar gördü.



Ayna tekniğiyle sonsuz bir ortam elde eden Japon sanatçı, tasarladığı bal kabağı heykelleriyle ilginç bir ortam oluşturmuştu. Selfie meraklısı bir kişi, ücret karşılığı bu müzeye girerek hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Fakat odanın her yeri ayna olduğu için dengesini kaybetti ve bir heykelin üzerine düştü. Yetkililer heykelin kırıldığını ve müzenin bir süre ziyarete kapatıldığını açıkladı. Kırılan heykelin yeri doldurulana kadar müze kapalı kalacak.











#Selfie
#Heykel
#Sonsuzluk Odası
#Yayoi Kusama
il y a 7 ans