|

Sony, Toshiba'nın 'sensör bölümünü' satın alıyor!

Halihazırda Nikon'dan Apple'a, Samsung'tan Çin devlerine kadar onlarca firmaya sensör tedarik eden Sony, vitesi daha da yükseltme kararı aldı.

Yeni Şafak ve
14:56 - 24/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:40 - 24/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
Aşağıda okuyacağınız bu haberimizi de Sony'nin 'son'dan giderek uzaklaşmaya başladığının işaretçisi olarak değerlendirmek yerinde olur.
Aşağıda okuyacağınız bu haberimizi de Sony'nin 'son'dan giderek uzaklaşmaya başladığının işaretçisi olarak değerlendirmek yerinde olur.

Son günlerde adını oldukça sık anmaya başladığımız Sony cephesinden yeni bir haberimiz daha var.



Bildiğimiz gibi geçtiğimiz günlerde doğrudan CEO'su üzerinden söylentileri ret eden ve mobil pazardan çıkma diye bir ihtimallerinin söz konusu olmadığını bilakis daha da büyümek yolundan yeniden yapılanma düğmesine bastıklarını açıklayan Sony'nin yeni hamlesi de bunu destekler cinsten.







aktardığı habere göre; Sony, Toshiba'nın sensör bölümünü 165 milyon dolar karşılığında satın almaya hazırlanıyor. 2010 yılında Omnivision'ı geride bırakmayı başararak CMOS sensör pazarının en büyük oyuncusu olan ve büyümesini istikrarlı biçimde sürdürerek halihazırda %27'lik pazar payı ile en yakın rakibi olan Samsung'un (%19) dahi açık ara önünde yer alan Sony, satın alma ile birlikte hem Toshiba'nın %4'ünü de kendisine ekleyerek %30'u üzerine çıkacak hem de daha da önemlisi Toshiba'nın G. Japonya Oita'daki sensör üretim tesisinin de yeni sahibi olacağından yaşadığı taleplere yetişememe sorununun da önünü almış olacak.








Velhasıl ilk olarak geçtiğimiz haftalarda sensör üretim birimini münferit bir iştirak haline getirmesi ve ardından da bu satın alım. Halihazırda zaten Nikon'dan Apple'a, Samsung'un tepe seviye akıllılarından Xiaomi, Meizu vb. gibi pek çok Çin markasına sensör tedarik eden Sony'nin yeni dönem yol haritası yavaş yavaş belli oluyor gibi...


#sony
#toshiba
#akıllı telefon
#apple
#iphone
#samsung
#fotoğrafçılık
#kamera
#cmos sensör
#omnivision
9 yıl önce