|

Stres çarkı patladı

7’den 70’e dünyanın her yerinde insanlar tarafından kullanılan stres çatkı, bu sefer büyük bir strese neden oldu. Bluetooth teknolojisi, hoparlör ve şarj edile bilir pil teknolojisi ile donatılan bir çark şarjdayken patladı.

Yeni Şafak ve
13:51 - 3/07/2017 понедельник
Yeni Şafak
Bluetooth teknolojisi, hoparlör ve şarj edile bilir pil teknolojisine sahip stresi çarkı, şarj edildiği sırada patladı.
Bluetooth teknolojisi, hoparlör ve şarj edile bilir pil teknolojisine sahip stresi çarkı, şarj edildiği sırada patladı.

2017 yılında popüler hale gelen stres çarkı 7’den 70’e herkesin elinde görülmeye başladı. Talep üzerine çeşitli renk ve kalitede üretilen çarklar, kısa süre içerisinde tüm dünya pazarında satışa sunulmaya başladı.

Stres çarklarındaki çeşitliliği bir tık öteye taşıyıp satış rakamlarını daha yukarı çekmeye çalışan üreticiler Bluetooth teknolojisini bu çarkların içine yerleştirmeyi başardı. Bunun yanı sıra Bluetooth ile yönetilen küçük bir hoparlör akabinde bu hoparlöre ve kablosuz bağlantı teknolojisine güç sağlayacak bir de pil yerleştirildi. Bu sayede mobil cihazlar aracılığı ile kontrol etme yeteneği kazanan çarklar, nerede ise akıllı bir cihaz halini almaya başladı. Lakin söz konusu cihaza yerleştirilen pil, beklenen etkiyi yaratmadı.


Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Kimberly Allums, bu tarz bir stres çarkının şarj olurken patladığını belirtti. Sadece 45 dakika boyunca şarjda tuttuğunu belirten Allums, çarkın boyuna göre oldukça yüksek bir ses çıkararak patladığını ifade etti. Neyse ki olayda yaralanan olmadı.

Söz konusu olayın üzerine 2016 yılının gündemine oturan Note 7 patlamaları insanların hafızasında yeniden canlandı. Küçük yaşta birçok çocuğun oyuncağı haline gelen bu çarkların yarattığı bu tehlikeye karşı ailelerin dikkatli olması gerekiyor. Şunu da belirtmekte fayda var ki söz konusu Stres çarkının patlamasına neden olan şey içerisine yerleştirilen pil olduğu biliniyor. Bu patlama vakaları tüm stres çarkı modellerini kapsamıyor.

#Stres çarkı
#Bluetooth
#Pil
7 лет назад