|

Surface Phone: 'Gerçek' Windows geliyor

Surface Phone'ların bir numaralı özelliği ise hiç kuşkusuz Win32 uygulamalarını çalıştırabilecek oluşu ki bu bağlamda da Windows Phone'dan gerçek Windows'a evrilme olarak da değerlendirebiliriz.

Yeni Şafak ve
16:15 - 2/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:35 - 2/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Microsoft'un uzun zamandan beri hakkında söylentiler dolaşan Surface Phone'una yönelik yeni bilgiler geldi.



'nun aktardığı habere göre, Microsoft'un mobil kanatta tutunduğu neredeyse tek dal olan kalan Surface Tablet ailesinin hem işlevsellik hem de tasarımsal bazda akıllı telefon platformuna aktarma planı olarak değerlendirebileceğimiz Surface Phone girişimine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.



Mevcut Lumia serisinin üzerinde konumlandılacak ve verimliliğin yanısıra iş dünyasına yönelik uygulamaları ile de öne çıkacak olan Surface Phone'ların bir numaralı özelliği ise hiç kuşkusuz Win32 uygulamalarını çalıştırabilecek oluşu ki bu bağlamda da Windows Phone'dan gerçek Windows'a evrilme olarak da değerlendirebiliriz.



İyi ihtimalle önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulması beklenen Surface Phone'un çıkışı ertesinde Microsoft'un akıllı telefon stratejisinin de iyice açıklığa kavuşacağını da not olarak düşelim. Tepe seviyede yer alan ve x86 Intel yongasetleri ile güçlendirilecek Surface Phone'lar ile onların altında sıralanacak ARM tabanlı Snapdragon (820) yongasetli Lumia ailesi temsilcileri.


#microsoft
#windows
#akıllı telefon
#windows 10
#windows 10 mobile
#surface phone
8 yıl önce