|

Telegram, Android'in eski sürümlerine desteği kesti

Güvenliğiyle ön plana çıkan ve dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram, eski Android sürümlerine destek vermeyi kesiyor. Böylelikle Android'in eski sürümünü kullananlar artık Telegram kullanamayacak. İşte o sürümlerin listesi...

Yeni Şafak
16:34 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Telegram, Android'in 2.1, 2.2 ve 3.0 sürümlerine destek vermeyi bıraktı.
Telegram, Android'in 2.1, 2.2 ve 3.0 sürümlerine destek vermeyi bıraktı.

Uçtan uca şifreleme yöntemini WhatsApp'tan önce sunan ve güvenliğiyle ön plana çıkan mesajlaşma platformu Telegram flaş bir karara imza attı. Popüler mesajlaşma platformu, Android'in eski sürümlerine olan desteği kestiğini açıkladı. Bundan böyle aşağıdaki Android sürümüne sahip akıllı telefon kullananlar Telegram kullanamayacak.


  • > Android 2.1
  • > Android 2.2
  • > Android 3.0

Telegram'dan yapılan açıklamaya göre uygulamayı kullanabilmek için Android 4.0 ve üzeri işletim sistemine sahip olmak gerekiyor.



Android 2.1, 2.2 ve 3.0 kullanan kişi sayısının dünya çapında 19,600,000 olduğu biliniyor. Bunun genel Android kullanıma oranı ise yüzde 1,4. Telegram'ın dünya çapında aktif kullanıcı sayısı ise 100 milyonun üzerinde. Tabii ki Telegram, 1 milyarın üzerinde üyesi bulunan WhatsApp'ın bir hayli gerisinde bulunuyor.



Diğer taraftan Telegram'ın iOS 6 desteğinin devam edeceği açıklandı. Bildiğimiz üzere WhatsApp iOS 6 desteğini kesmişti.










#Telegram
#Android
7 yıl önce