|

Trump'ın baskısından Google da nasibini aldı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın, bazı Müslüman ülke vatandaşlarının ABD'ye girmesini kısıtlayan kararnameyi imzalaması sonucu, teknoloji dünyası da büyük darbe gördü. JFK Havalimanı'nda Trump'a yönelik protestolara karışan taksiciler tepki göstermek için halk, Uber uygulamasını mobil cihazlarından sildi. Şimdi ise teknoloji devi Google, kararname sonucu sıkıntılar çektiğini dile getirdi.

Yeni Şafak
14:06 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 14:51 - 29/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, terör olaylarının sıklıkla yaşandığı bazı Müslüman ülke vatandaşlarının, ABD'ye girmesini kısıtlayan kararnameyi imzalamıştı. Aralarında İran, Irak, Suriye, Yemen, Sudan, Somali ve Libya gibi ülkelerin bulunması dünya çapında büyük etkilere neden oldu.



Gösterilen tepkilerin siyasi ve ekonomik etkilerin yanı sıra bir bir teknoloji dünyasına vurmaya başladı. Bildiğiniz gibi sabahki haberimizde New York'ta Demokrat Partili Kongre Üyeleri ve aktivist grupların öncülüğünde 300 kadar eylemcinin yaptığı protestoya taksicilerin de katılması, Uber firmasını dolaylı bir şekilde etkilemişti. Şimdi de Google, Trump'ın baskısından ötürü söz konusu bölgelerde tatilde olan çalışanlarını acilen ABD'ye geri çağırdı.




Google CEO'su Sundar Pichai olaylara ilişkin yaptığı açıklamasında “Trump'ın son hamlesi 100'den fazla teknoloji şirketini etkiledi" ifadelerini kullandı. Söz konusu kararın Yetenekli insanların ABD'ye girişini engellediğini ve ismi geçen ülkelerde doğup yetenekli olan insanların Google'da çalışmak istediğini dile getirdi. Ayrıca tatilde olan çalışanlarının derhal Amerika'ya geri çağırdığı açıkladı.



Yetkililer, alınan kararın yetenekli insanların Amerika'ya gelmesinin önünde büyük bir engel teşkil ettiğini ifade etti.



#Google
#Trump
#Sundar Pichai
7 yıl önce