|

Twitter provokatörleri açığa çıkıyor

15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerin darbe girişiminde bulunmasının ardından sosyal medyadan bir takım provokasyonlar yapılmaya başladı. Farklı merkezlerde patlamaların yaşanacağı ve toplu linç girişimlerinin olduğu gibi yalan iddialar ortaya atıldı. İşte bu provokatif söylemlerle demokrasi nöbetini bölmeye çalışanların IP adresinin açıklanacağı duyuruldu.

Yeni Şafak
16:00 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:48 - 23/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Twitter, sosyal medya üzerinden provokasyon yapanların IP adreslerini açıklayacak.
Twitter, sosyal medya üzerinden provokasyon yapanların IP adreslerini açıklayacak.

TSK'da konuşlanan FETÖ'cü askerler 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin idaresini ele geçirmeye kalkıştı. Halkın büyük çoğunluğu darbe girişimine karşı durdu ve meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya başladı.



Diğer taraftan FETÖ mensupları ise halkın meydanları boşaltmasını sağlamak için sahte mesajlar atarak, insanları evlerine yönlendirmeye çalıştı.





Yukarıda da gördüğümüz üzere 'evinize dönebilirsiniz' şeklinde sahte mesajlar atıldı. Ayrıca sosyal medya üzerinden de sahte bomba ihbarları yapıldı. İstanbul'da 19 farklı noktada bomba ihbarının yapıldığı ve insanların evden dışarı çıkmaması gerektiği vurgulandı. Elbette bunlar sahte iddialardı ve demokrasi nöbetinin engellenmesi için yapılmıştı.





Diğer taraftan, iç savaş çıkarmak adına isimsiz hesaplardan provokatif tweetler atıldı. 2-3 yıl önce terhis olanlar, başı kesilmiş asker gibi gösterildi. Alevilere yönelik saldırılar yapıldığı, içki içenlerin dövüldüğü gibi yalan içerikli çeşitli provokatif, halkın birlik ve beraberliğini zedeleyecek mesajlar yayımlandı.



İşte bu isimsiz hesapların IP adreslerinin Twitter tarafından açıklanacağı duyuruldu. Böylece provokatif paylaşımların önüne geçilmesi hedefleniyor.











#FETÖ
#Darbe girişimi
#Twitter
#Provokasyon
8 yıl önce