|

Twitter'da rahatsız edici sahte hesaplara engel

Popüler sosyal medya platformu Twitter, sahte hesaplara karşı açtığı savaşı sonuna kadar sürdürüyor. Platformunda bulunan sahte hesaplara yönelik yeni hayata geçirdiği özellik ile kullanıcılar, istedikleri tür sahte hesapları kolaylıkla engelleyebilecek.

Yeni Şafak
15:02 - 22/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:33 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bu özellik sayesinde sahte hesaptan rahatsız edenler engellenecek.
Bu özellik sayesinde sahte hesaptan rahatsız edenler engellenecek.

Ünlü sosyal medya platformu Twitter, sahte hesaplarla başa çıkabilmek alınabilecek her türde önlemi almaya çalışıyor. Fakat hesapları engellemek için yaptığı girişimler bir nebze başarılı olsa da ne yazık ki engellenmesi mümkün olmuyor. Hatta gün geçtikçe de artarak devam ediyor.



Lakin Twitter, en son hayata geçirdiği uygulama ile sahte hesaplar tarafından rahatsız edilenlere kullanıcılara nefes aldıracak bir yenilik getirdi.



Kirkville'in haberine göre Twitter, kullanıcılarını rahatsız edenleri kolayca engelleyecek bir uygulamayı devreye aldı. Yeni uygulama ile kullanıcılar sosyal medya devinin sunduğu kriterlere uygun engellemeler yapabilecek. Yani engelleme seçenekleri şöyle;



  • -Takip etmediğiniz kullanıcılardan bildirim alınması engelle
  • -Profil fotoğrafı olmayan kişileri bildirim göndermesini engelle
  • -E-posta veya telefonunu doğrulanamamış kişileri engelle


Gibi kullanıcının tercihine sunulmuş engelleme seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler arasında yer alan telefon ve e-posta ile doğrulanmış hesaplar yine kullanıcıları rahatsız etmeye devam edecektir ama doğrulama işlemleri zahmetli ve kişi onaylı bir işlem olduğu için Twitter, söz konusu hesapları büyük ölçüde azalacağına inanıyor.



Ayrıca kullanıcıları büyük ölçüde rahat ettireceği düşünülen yeni özellik, sahte hesapla üzerinden yapılan asparagas haberleri büyük ölçüde engelleyecek. Twitter'ın yeni engelleme seçeneklerinin yakın zamanda tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.



#Twitter
#Sahte hesap
#Asparagas
7 yıl önce
default-profile-img