|

ULAK Haberleşme ile Türk Telekom 4.5G ve 5G teknolojilerinde güçlerini birleştirdi

Türkiye’nin 5G ve ötesi için milli iletişim gücü ULAK Haberleşme ile dijital dönüşüme liderlik eden Türk Telekom, 4.5G ve 5G teknolojilerinde çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yerli ve milli olarak ürettiği 4.5G baz istasyonlarını Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandırmış olan ULAK Haberleşme ile 4.5G mobil şebeke yaygınlaştırmaları için ortak çalışmalara başlayan Türk Telekom, 2024 yılında da 4.5G yatırımlarını sürdürüyor. Türkiye’nin lider kurumları, 5G alanında genişletilen iş birliklerini, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyla, İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyurdu.

Semih Bozkuş
21:08 - 27/02/2024 Salı
Yeni Şafak
ULAK Haberleşme ve Türk Telekom'dan iş birliği.
ULAK Haberleşme ve Türk Telekom'dan iş birliği.

4.5G teknolojisindeki deneyimi ve sahalardaki tecrübesiyle ülkemizin teknolojik bağımsızlığına katkı sağlayacak çözümler geliştiren ULAK Haberleşme ile Türkiye’nin dijital dönüşümünün öncüsü Türk Telekom, geleceği 5G ve yeni nesil teknolojilerle şekillendirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. 4.5G ve 5G kapsamında genişletilen iş birliklerini GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde duyuran ULAK Haberleşme ve Türk Telekom, 5G teknolojisi geliştirme süreçlerinde birlikte önemli projeler yürütmeye devam ediyor.


Türkiye’de 5G'ye yönelik yerli ve milli yatırımlar artıyor


İletişim ve haberleşme altyapısını yerli ve milli imkanlarla geliştirmek için çalışmalara devam eden Türk Telekom ve ULAK Haberleşme; Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize, Ardahan’dan oluşan 6 ilin tamamında sadece ULAK baz istasyonları üzerinden 4.5G hizmeti verilmesi konusunda birlikte çalıştı. 2024 yılında her iki firma da yatırımlarını sürdürerek, 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin yerli ve milli unsurlarla ülkemizde hizmete girmesi için faaliyetlerine devam edecek.

5G’ye hazırlık kapsamında, ULAK tarafından geliştirilen ürünlerin global ölçekte operatör şebekelerinde kullanıma uygun hale getirilmesi için temel fonksiyon ve şebeke uyumluluk testleri Türk Telekom Mobil Şebeke Test ve İnovasyon merkezinde gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar ile birlikte Türk Telekom ve ULAK Haberleşme’nin sahip olduğu deneyimler, ULAK ürünlerinin geliştirilme süreçlerine dahil edilerek ortaya çıkacak ürünlerin global ölçekte rekabet avantajı elde edecek nitelikte olması yönünde şekilleniyor.

"Yerli ekosistemin güçlenmesi stratejik olarak önceliğimiz"

Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Yeni nesil teknolojilerin ülkemize kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürerken 5G’ye geçiş sürecinde yerli ekosistemin güçlenmesi stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda ülkemizin ilk yerli baz istasyonu projesi olan ULAK ile yaptığımız iş birliklerini çok kıymetli buluyorum. 2024 yılında da bu iş birliklerimizi genişleterek sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

"Türk Telekom ile birlikte 6 ilin tamamını ULAK altyapısıyla donattık"

ULAK Haberleşme A.Ş. CEO’su Dr. R. Ruşen KÖMÜRCÜ, “ULAK Haberleşme olarak ülkemizin teknolojik bağımsızlığını kazanmasında anahtar rol oynayacak teknolojileri üretip, yerli ve milli imkanlarla halkımıza kazandırmak için faaliyetlerimize devam ediyor; bu kapsamda Türkiye’nin hemen her noktasında konumlandırdığımız binlerce ULAK baz istasyonuyla her koşulda kesintisiz iletişim sağlıyoruz. Türk Telekom ile birlikte 6 ilin tamamını ULAK altyapısıyla donatmış olmak bizim için önemli kilometre taşlarından birisi oldu. Günümüz iletişim teknolojisi olan 4.5G’nin yanı sıra 5G’nin de ülkemizde güvenli altyapılarla hizmete geçebilmesi için ‘’Türkiye Yüzyılı’’ vizyonuyla Türk Telekom ile yürüttüğümüz çalışmalar, eminim ki Türkiye’nin ikinci yüzyılında da önemli atılımların önünü açacak” ifadelerini kullandı.

#ULAK Haberleşme
#Türk Telekom
#İş Birliği
#GSMA Mobil Dünya Kongresi
2 ay önce