|

Uzayda normal olmayan sinyaller tespit edildi

Rus milyarder Yuri Milner ve Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in maddi destek verdiği İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking'in 'uzaylı medeniyetleri keşfetmek' için başlattığı proje kapsamında ilk sonuçlar yayınlandı.

Yeni Şafak
13:30 - 25/10/2016 Salı
Güncelleme: 10:35 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

2.5 milyon yıldızı izleyen bilim insanları, bilim dünyasını heyecanlandıran bir açıklama yaptı. NTV'de yer alan habere göre; bilim adamları tarafından yapılan araştırma sonucunda 2.5 milyon yıldızın 234'ünden 'normal olmayan' sinyaller saptandı.



Stephen Hawking

, dünyamızı ziyaret edecek uzaylılar ile ilişkilerin iyi sonlanmayacağını düşünüyor. Matematiksel olarak dünya dışı varlıkların var olduğunu kabul etmenin olası olduğunu söyleyen Hawking, uzaylılar bizi bulmadan bizlerin onları bulması gerektiğini düşünüyor. Ünlü fizikçi daha önce yaptığı açıklamalarda uzaylıların bizleri keşfetmesinin, insanlığın sonu olabileceği uyarısında bulunmuştu. Bu varlıkların göçebe bir kültüre sahip olma olasılıklarının altını çizen Hawking, bu canlıların kendi gezegenlerindeki kaynakları tüketmiş ve yaşama uygun başka gezegen arayışı içinde olma olasılıklarının bulunduğunu da sözlerine eklemişti.


#Stephen Hawking
#Normal olmayan sinyaller
#Uzaylı medeniyetleri keşfetmek
8 yıl önce