|

Uzaydan çekilmiş en harika dünya fotoğrafları

NASA astronotu Scott Kelly'nin objektifinden en güzel dünya fotoğrafları.

Yeni Şafak ve
13:55 - 21/01/2016 الخميس
Güncelleme: 14:09 - 21/01/2016 الخميس
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere Uluslararası Uzay İstasyonu (UUİ), Dünya yörüngesine yerleştirilmiş bir uzay üssü. İçinde yaşanabilen bu yapay uydunun ilk kısmı uzaya 1998 yılında fırlatıldı. İstasyon bir araya getirilen modüllerin birleştirilmesiyle inşa edildi ve 2000 yılından beri astronot ve kozmonotlara ev sahibi yapıyor.



UUİ, astronotlar için uzay ortamı ve düşük yerçekiminde deney yapmaları için uygun ortamı sağlıyor. Burada biyoloji, fizyoloji, fizik, kimya, astronomi, meteoroloji vb. birçok dalda deney yapılabiliyor. Ayrıca Ay ve Mars görevlerinde kullanılması planlanan ekipman ve sistemlerin, kullanım öncesi uzayda test edilmeleri için uygun bir ortama ev sahipliği yapıyor.



İşte bu istasyonda araştırmalar yapanlardan biri de ABD'li NASA astronotu Scott Kelly. '

Uzayda 1 sene

' programı çerçevesinde UUİ'ye gitti ve bugün istasyonda tam 300. günü. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz gün bu astronotun

. Bu olay uzay tarihinde de bir ilkti. Fakat Kelly'nin marifetleri bununla sınırlı kalmıyor; istasyondan öyle fotoğraflar paylaşıyor ki, manzaranın dünya olduğuna inanmak hayli güç.



İşte biz de dedik ki Scott Kelly'nin 300 gün içinde paylaştığı hepsi de birbirinden güzel onlarca fotoğrafın içerisinden en en güzellerini seçip sizlerle paylaşalım:






















#uzay
#nasa
#scott kelly
#Uluslararası Uzay İstasyonu
#aurora
#bahamalar
#sahra çölü
#aleut adaları
#himalayalar
٪d سنوات قبل