|

Ve Microsoft İran'da!

Amerika, Microsoft ile İran'a 'resmen' girdi. Sıradaki isim muhtemelen McDonald's olsa gerek!

Yeni Şafak ve
00:31 - 18/09/2015 Cuma
Güncelleme: 00:40 - 18/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Microsoft, İran'ın başkenti Tahran'da bir mağaza açtı. Oldukça geniş bir alana kurulan ve toplam 5 bölümden oluştuğu belirtilen mağazada, Microsoft akıllı telefonları ile tablet, PC vb. gibi ürünlerini satacak. Ortalama 80 milyonluk bir nüfusa sahip olan İran'daki bilgisayarların %90'ından fazlasının Windows tabanlı oluşunu göz önünde bulundurursak, Microsoft için ne devasa bir potansiyel arz ettiğini rahatlıkla anlarız İran'ın.



Velhasıl başka bir yerde, örneğin bizde yahut Avrupa'nın herhangi bir kentinde gerçekleşmiş olsa çok da büyük bir haber değeri taşımayacak olan bu gelişme işin içine İran girince tabii ki boyut değiştiriyor. Olayı daha da enteresan hale getiren bir diğer detay ise Microsoft'un İran'da mağaza açan

.



Gerçi Amerika'ya ilk adımı atan iPhone'larını ülke genelinde satışa çıkaran ve AppStore'u erişime açan Apple olmuştu ama onların henüz fiziksel bir mağazası yok İran'da.





Olayın siyasi tarafına tabii ki girmeyeceğiz ama mağazanın açılmasının 14 Temmuz'da İran ile 5+1 ülkeleri (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile (+1) Almanya'dan oluşan grup) arasında imzalanan nükleer anlaşmanın akabinde gerçekleşmiş oluşu tabii ki manidar.



Ne diyelim...




#microsoft
#iran
#windows
9 yıl önce