|

Volkswagen ve LG güçlerini birleştirdi

'Nesnelerin interneti' kapsamında akıllı evlerle uyumlu araç üretmeyi hedefleyen Volkswagen, bu doğrultuda Güney Koreli teknoloji devi LG ile anlaştı. Volkswagen'in ürettiği araçlarda ev ile bağlantıyı kuracak teknoloji LG tarafından tasarlanacak.

Yeni Şafak ve
09:15 - 11/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:16 - 11/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Volkswagen ve LG akıllı evlerle bağlantı kurabilecek yeni nesil araçlar üretecek.
Volkswagen ve LG akıllı evlerle bağlantı kurabilecek yeni nesil araçlar üretecek.

Yaklaşık 1 yıldır başı emisyon skandalıyla dertte olan Alman otomobil devi Volkswagen yeni nesil otomobil üretimi için LG Electronics ile anlaştığını duyurdu.



Geride bıraktığımız aylarda Volkswagen, 'mikrobüs' olarak konumlandırılan ve bu bağlamda elektrikli otomobiller ekosisteminde de bir ilk olan yepyeni bir konseptini yani Budd-e'yi tanıtmıştı. Bu araç birçok yönüyle ön plana çıkıyor ancak en önemli detayı şüphesiz İoT yani 'Nesnelerin İnterneti'ne göre dizayn edilmiş olması. Bu özellik sayesinde araç üzerinden evdeki cihazlarla bağlantı kurulabiliyor. Örneğin araç üzerinden evdeki klima açılıp kapatılabiliyor. Ayrıca yine bu özellik sayesinde zil çaldığında kapıda kimin olduğunu görüntüleyebiliyorsunuz.





İşte bu gibi özelliklere sahip araçlar üretmek için Volkswagen, Güney Koreli teknoloji devi LG ile anlaştı. Yani ev ile araç arasında bağlantı kuracak teknolojiyi LG üretecek. Söz konusu anlaşma için Volkswagen yetkilisi Thomas Form şu açıklamalarda bulundu:



  • “Volkswagen markalarının dijitalleşmesi için baskı yapıyor. Daima müşterilerimizin yararı için çabalıyoruz. Onların konforu, güvenliği ve enerji verimliliği bizim için oldukça önemli. Bu açıdan LG güçlü ve güvenilir bir ortak. Ev ile araç arasındaki bağlantıyı kuracak teknolojiler için LG ile çalışacağız.”

LG'nin Bulut Sistemi'nin başındaki isim Richard Choi ise anlaşmayı bu şekilde değerlendirdi:



  • “LG Electronics ve Volkswagen, akıllı evlerle uyumlu yeni nesil araçlar üretmek için güçlerini birleştirme kararı aldı. LG'nin akıllı teknolojideki deneyimi ile VW'nin otomotiv sektöründeki liderliği ortaya güzel sonuçlar çıkartacak. Sürücülerin araç deneyimini baştan aşağı değiştirecek.”



#Volkswagen
#LG
#İş birliği
#Akıllı ev
#Nesnelerin interneti
8 yıl önce