|

WhatsApp'a yeni nesil güvenlik önlemi

Sık sık güvenlik endişeleriyle gündeme gelen WhatsApp, artık iki aşamalı güvenlik sistemine geçiyor. Böylece WhatsApp kullanıcıları isteğe göre ikinci bir parola belirleyecek ve SMS doğrulamasından sonra bu parolayı doğrulatacak. Şifresini unutanların WhatsApp'ı uzun süre kullanım dışı kalacak.

Yeni Şafak
15:52 - 11/11/2016 Friday
Güncelleme: 12:52 - 11/11/2016 Friday
Yeni Şafak

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'a yeni nesil güvenlik önlemi geliyor. Aylar önce uçtan uca şifreleme yöntemiyle sohbetlerdeki güvenliği üst noktaya taşıyan WhatsApp, bu kez uygulama girişlerinde de güvenliği sağlamayı hedefliyor.



Böylece kullanıcılara isteğe bağlı olarak iki aşamalı güvenlik seçeneği verilecek. Bu ayar, Ayarlar > Hesap > Güvenlik adımları takip edildiğinde karşımıza çıkacak. Bu seçeneği işaretlediğimizde WhatsApp bizden 6-karakterli dijital şifre oluşturmamızı isteyecek.





Sonrasında isteğe bağlı olarak e-mail ile de güvenlik sağlanabiliyor. WhatsApp, kullanıcıların 6 haneli şifreyi unutmasına karşın böyle bir önlem geliştirmiş. Böylece WhatsApp uygulamasını kurduğumuz her telefona SMS onayından sonra bu şifreyi de girmemiz gerekecek. Fakat şifreyi unutursanız ve e-mail seçeneğini de kullanmadıysanız, WhatsApp'a 7 gün erişemeyeceksiniz. Bu nedenle iki aşamalı güvenlik seçeneğini tercih ettiğinizde, muhakkak e-mail seçeneğini atlamamak gerekiyor.





Bu özellik şimdilik WhatsApp'ın 2.16.341 ve üstü beta versiyonlarında kullanılabiliyor. Henüz tüm kullanıcıların hizmetine açılmadı. Fakat kullanıma açıldıktan sonra bu güvenlik seçeneğini kullanmak isteyenlerin, hatırlarında kalacak bir parola tercih etmesi gerekiyor. Zira parola unutulduğu takdirde uzun süre WhatsApp'a girilemiyor.



#WhatsApp
#İki Aşamalı Güvenlik
7 years ago