|

WhatsApp’ta mesajlar ‘mavi tik’ olmadan nasıl okunur?

WhatsApp'ta mesajların yanında bulunan 'mavi tik' okundu bilgisi anlamına geliyor. Mavi tik sayesinde taraflar mesajın okuyup okunmadığını anlayabiliyor. Fakat mavi tik özelliğini kapatmadan ve mesajı mavi tike düşürmeden okumanın bir yöntemi bulunuyor.

Yeni Şafak
17:42 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 17:47 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
WhatsApp, yaklaşık 3 yıl önce 19 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından satın alınmıştı.
WhatsApp, yaklaşık 3 yıl önce 19 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından satın alınmıştı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması nedir diye sorsak; muhtemelen birçok kişi WhatsApp cevabını verir. WhatsApp uygulaması hayatımıza ilk girdiğinde oldukça kısıtlı imkanlar sunuyordu. Fakat zaman ilerledikçe ve Facebook’un bünyesine girdikten sonra WhatsApp’a birçok yeni özellik eklendi. Bu özelliklerden bir tanesi de ‘mavi tik’ idi.

Bildiğimiz üzere mavi tik, mesajı alan kişinin mesajı okuyup okumadığını belirtiyor. Yani size gelen bir mesajı okuduysanız, karşı taraf mesajın yanında mavi tik olarak görüyor. Eğer karşılığında cevap vermezseniz, mesajı okumanıza rağmen cevap vermemiş olarak görünüyorsunuz.

Bu durum zaman zaman kişiler arasında sorunlara neden olabiliyor. Fakat mavi tikten kurtulmanın çeşitli yolları bulunuyor.
“WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Okundu bilgisi”
bu adımları takip ederek okundu bilgisini kapatırsanız, hem karşı tarafa okundu bilginiz gitmez hem de siz karşı tarafın mesajınızı okuyup okumadığını göremezsiniz.

Fakat mavi tik özelliğini temelli kapatmak istemiyorsanız şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • 1-
    WhatsApp mesajı geldiği zaman interneti kapatın. (Hem Wi-Fi, hem de hücresel veri)
  • 2-
    WhatsApp’a girin ve gelen mesajı okuyun.
  • 3-
    Uygulamayı kapatın ve arka planda çalışmamasına dikkat edin.
  • 4-
    İnterneti açın.

Bu adımları uyguladıktan sonra mesajı okusanız dahi, karşı tarafta mavi tik olarak görünmeyecektir. Daha sonra dilediğiniz vakit WhatsApp’a girip mesajı yanıtlayabilirsiniz.

#WhatsApp
#Mavi tik
7 yıl önce