|

Windows 10’da torrenti engelleyecek güncelleme

ABD’li teknoloji devi Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 10 için yeni bir güncelleme yayınlamayacak. Telif hakları konusunda oldukça hassas bir zemin üzerinde yerini koruyan firma, yayınlayacağı bu güncelleme ile birlikte illegal torrent içeriklerin indirilmesini engelleyecek.

Yeni Şafak ve
14:02 - 15/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:03 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Windows 10'a gelecek güncelleme ile birlikte illegal torrent içeriklerin indirilmesi engellenecek.
Windows 10'a gelecek güncelleme ile birlikte illegal torrent içeriklerin indirilmesi engellenecek.

Dünyada en çok kullanılan işletim sistemlerinden birine sahip Microsoft, en son ürünü Windows 10 için yeni bir güncelleme daha yayınlamaya hazırlanıyor. Bu zaman kadar sistem açıkları ve eksikliklerini gidermek için güncelleme yayınlayan yazılım devi, bu sefer korsanın önüne geçmek için kolları sıvadı.

Windows 10’a gelecek bu güncelleme, Kodi, The Pirate Bay ve KickassTorrents gibi belli başlı büyük torrent sitelerinden içerik indirmeyi engelleyecek. Böylece kullanıcılar güncelleme sonrası illegal torrent dosyaları indiremeyecek. Telif hakları konusunda da zaten oldukça hassas bir zeminde yer alan firma, dünya çapında sertleşen hukuksal düzenlemeleri de göz önünde bulunduruş olsa gerek ki böyle bir güncelleme gereksiniminde bulunuyor.

Fakat Microsoft’un bu davranışı kullanıcıları tarafından hiç hoş karşılanmamakla birlikte en azılı rakibi Linux’un da ekmeğine yağ sürecekmiş gibi görünüyor. Çünkü çeşitli forumlarda bir araya gelen kullanıcılar Linux işletim sisteminde indirip Windows 10'lu bilgisayarlarında kullanacaklarına dair söylemlerde bulunuyor. Bu durum ise Windows’un ezeli rakibi Linux’un kullanıcı sayısını arttıracak gibi görünüyor.

#Windows 10
#microsoft
#Linux
7 yıl önce