|

Xiaomi​ Mi 5: Daha çıkmadan rekor kırdı!

Yarın satışa sunulacak olan 2016'nın f/p bombası Xiaomi Mi5 önsiparişleri altüst etti!

Yeni Şafak ve
17:11 - 29/02/2016 Monday
Güncelleme: 15:11 - 29/02/2016 Monday
Yeni Şafak

Xiaomi'nin MWC 2016'da resmi tanıtımını gerçekleştirdiği Xiaomi'nin yeni amiral gemisini zaten biliyoruz. Malum kendisi üst segmentin fiyat/performans şampiyonu. Aşağıda tüm detayları aktarmıştık zaten haliyle tekrar etmeyelim:





Yarın itibarı ile Çin satışına başlanacak olan model daha kayıt aşamasında ilk rekorunu kırdı bile. Xiaomi'nin açıklamasına göre kayıt yaptıran müstakbel Xiaomi Mi 5 sahiplerinin sayısı 14 milyonu aşmış.



Bu sadece Xiaomi için değil Samsung ve hatta Apple gibi devler için bile büyük bir rakam. Düşünün ki Samsung'un Note serisi ortalama 10-15 milyon civarı satılırken, Galaxy S serisi 40-45 milyonda seyrediyor. iPhone'larda ise, Apple model bazlı bir ayrım yapmadığından, net rakamı bilmiyoruz ancak tahminen onlar da 60,70 milyonda falan seyrediyordur. Tabii bunlar erişilen toplam satış adetleri. Haliyle Mi 5'in ortalama 15 milyon adetlik çıkış yapması kesinlikle mükemmel bir başarı.



Bu arada Xiaomi, yarınki ilk partide sadece 'standart' ve 'high' versiyonların beyaz renkli olanını satışa sunacak. Siyah renkli kardeşleri ile ailenin ağabeyi olan seramik kasalı 'exclusive' versiyon ise ilerleyen günlerde raflardaki yerini alacak.



Xiaomi Mi 5 yukarıda da belirttiğimiz gibi üst segmentin f/p şampiyonu, orta seviyenin f/p şampiyonu için ise aşağıya alalım sizi:







#xiaomi
#xiaomi mi 5
#android
8 years ago