|

Yeni iPhone’ların batarya değerleri belli oldu

Apple’ın iPhone 8, 8 Plus ve X’i tanıtmasının üzerinden tam 2 hafta geçtikten sonra bu telefonların batarya değerleri de belli oldu. İşte yeni iPhone modellerinin dikkat çeken batarya değerleri.

Yeni Şafak
16:49 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 16:51 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Yeni iPhone modelleri batarya değerleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.
Yeni iPhone modelleri batarya değerleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Bildiğimiz üzere Apple, yeni bir iPhone modeli tanıttığı zaman bataryanın mAh değerini açıklamaktan kaçınıyor. Bunun yerine genellikle “Yeni iPhone, bir öncekine göre X saat daha uzun pil ömrü sunuyor” gibi ifadeler kullanılıyor. Batarya değerleri ise ilerleyen günlerde belli oluyor.

Apple’ın iPhone 8, 8 Plus ve X’i tanıtmasının üzerinden tam 2 hafta geçtikten sonra bu telefonların batarya değerleri de belli oldu.


Görüldüğü üzere iPhone X’in 2716 mAh, iPhone 8 Plus’ın 2675 mAh ve iPhone 8’in 1821 mAh bataryası bulunuyor. iPhone X’te bu denli yüksek batarya kullanılmasını yeni nesil OLED ekran paneline bağlayabiliriz. Zira IPS panel ile OLED panel arasında enerji tüketimi konusunda fark bulunuyor.

iPhone 8’in bataryasının ise iPhone 7’ye oranla düştüğü göze çarpıyor. Aynı şekilde Plus modelinde de bir düşüş söz konusu. Yazılım konusunda usta olan Apple, düşük batarya ile yüksek performans sağlamayı başarıyor.

#Apple
#iPhone X
#iPhone 8
7 yıl önce