|

Yerli robot 'Rabia' işareti yaptı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü​, Konya Bilim Merkezi'ndeki 'taklit robot' teknolojisini deneyimledi ve robota Mısır'daki direnişin sembolü 'Rabia' işaretini tekrarlattı.

Yeni Şafak
13:15 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:33 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Özlü'nün verdiği Rabia işaretini, taklit robotun özellikleri kapsamında yinelediği görüntülendi.
Bakan Özlü'nün verdiği Rabia işaretini, taklit robotun özellikleri kapsamında yinelediği görüntülendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konya Bilim Merkezi'ndeki ziyareti sırasında geliştirilen teknolojik cihazlara dair detaylı bilgi aldı. Sergi alanındaki 'taklit robot' da Bakan Özlü'nün dikkatinden kaçmadı. Karşısındaki insanın yaptığı hareketleri hızla tekrarlayabilen taklit robotu Bakan Özlü de denedi.



Bakan Özlü, Mısır'daki direnişin sembolü 'Rabia' işaretini de taklit robota karşı yaptı. Robotun da Rabia işareti yapmayı denemesi büyük beğeni topladı.







  1. İlk merkez Konya'da
  2. Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi Konya'da kuruldu. Planeteryumuyla, gözlem eviyle, sergi alanlarıyla, konferans salonu ve idari merkezleriyle yaklaşık 100 milyon liralık maliyetle gelecek nesillere ışık tutacak proje tamamlandı. Günde yaklaşık bin ziyaretçiyi ağırlıyor.

Bakan Özlü'den sergiye övgü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Ziya Altunyaldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'yle birlikte geçtiğimiz günlerde Konya Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Burada Bilim Merkezi hakkında bilgi alan, planetaryumu, gözlem kulesini ve bilimsel sergileri inceleyen Bakan Özlü, “Anadolu'nun merkezinde mükemmel bir bilim merkezi olacak. Eksik sergileri de tamamlayacağız. Çok beğendim" ifadelerini kullandı.



#Rabia
#Bilim
#Faruk Özlü
#Konya
8 yıl önce